Artikelen bij COM(2015)446 - Sluiten van de overeenkomst met Marokko inzake de bescherming van geografische aanduidingen en oorsprongsbenamingen van landbouwproducten, vis en visserijproducten

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.



Artikel 1

1. De overeenkomst in de vorm van een briefwisseling tussen de Europese Unie en het Koninkrijk Marokko inzake de bescherming van geografische aanduidingen en oorsprongsbenamingen van landbouwproducten, verwerkte landbouwproducten, vis en visserijproducten en tot wijziging van de Euro-mediterrane overeenkomst waarbij een associatie tot stand wordt gebracht tussen de Europese Gemeenschappen en hun lidstaten, enerzijds, en het Koninkrijk Marokko, anderzijds, alsmede de bij deze overeenkomst gevoegde verklaring worden namens de Unie goedgekeurd.

2. De tekst van de overeenkomst is aan dit besluit gehecht.

Artikel 2

1. De Commissie vertegenwoordigt de Unie in het in artikel 14 van de overeenkomst bedoelde gemengde comité.

2. Wijzigingen van de overeenkomst die door het in artikel 14 van de overeenkomst bedoelde gemengde comité worden vastgesteld, worden namens de Unie door de Commissie goedgekeurd.

3. Indien de partijen in het kader van een bezwaarprocedure inzake de toevoeging van een geografische aanduiding er niet in slagen een akkoord te bereiken, bepaalt de Commissie haar standpunt op basis van de procedure van artikel 5 van Verordening (EU) nr. 182/2011 van het Europees Parlement en de Raad 2 . De Commissie wordt bijgestaan door hetzij het comité inzake de kwaliteit van landbouwproducten dat is ingesteld bij Verordening (EU) nr. 1151/2012 van het Europees Parlement en de Raad 3 , hetzij het comité voor de gemeenschappelijke ordening van de landbouwmarkten dat is ingesteld bij Verordening (EU) nr. 1308/2013 van het Europees Parlement en de Raad 4 , hetzij het comité voor gedistilleerde dranken dat is ingesteld bij Verordening (EG) nr. 110/2008 van het Europees Parlement en de Raad 5 .

Artikel 3

De voorzitter van de Raad wijst de persoon aan die gemachtigd is om namens de Unie de akte van goedkeuring waarin de overeenkomst voorziet, neer te leggen, waarmee de instemming van de Europese Unie om door de overeenkomst gebonden te zijn tot uiting wordt gebracht.

Artikel 4

Dit besluit treedt in werking op de dag na die van de bekendmaking ervan in het Publicatieblad van de Europese Unie.