Artikelen bij COM(1998)312 - Wijziging van Verordening (EEG, Euratom, EGKS) nr. 259/68 tot vaststelling van het Statuut van de ambtenaren van de EG en van de regeling welke van toepassing is op de andere personeelsleden van deze Gemeenschappen

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.



Artikel 1

Aan artikel 3 van de regeling van toepassing op de andere personeelsleden van de Europese Gemeenschappen wordt een punt c) toegevoegd dat als volgt luidt:

"c) om de functie van medewerker van een of meer leden van het Europees Parlement te vervullen voor de duur van het mandaat van deze leden".

Artikel 2

Na artikel 78 van de regeling van toepassing op de andere personeelsleden van de Europese Gemeenschappen wordt het volgende artikel ingevoegd:

"Artikel 78bis

In afwijking van de bepalingen van deze titel zijn de medewerkers van de leden van het Europees Parlement die als hulpfunctionaris zijn aangeworven om bijstand te verlenen aan een of meer leden van het Europees Parlement, onderworpen aan de algemene uitvoeringsbepalingen inzake aanstelling, bezoldiging en duur van de overeenkomst welke door het Europees Parlement worden vastgesteld.

De bepalingen met betrekking tot de bezoldiging en iedere wijziging van deze bepalingen moeten een maand vóór de inwerkingtreding ervan ter kennis van de begrotingsautoriteit worden gebracht.".

Artikel 3

Deze verordening treedt in werking op de dag die volgt op die van haar bekendmaking in het Publicatieblad van de Europese Gemeenschappen.


Deze verordening is verbindend in al haar onderdelen en is rechtstreeks toepasselijk in elke lidstaat.