Artikelen bij COM(2000)134 - Comité voor de sociale bescherming

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.

dossier COM(2000)134 - Comité voor de sociale bescherming.
document COM(2000)134 NLEN
datum 13 maart 2000

Artikel 1

1. Er wordt een Raadgevend Comité voor de sociale bescherming opgericht (hierna het 'Comité' te noemen) om de samenwerking op het gebied van het sociale-beschermingsbeleid in de Gemeenschap te bevorderen.

2. Het Comité heeft onder meer tot taak:

- het sociale-beschermingsbeleid in de lidstaten en de Gemeenschap te volgen;

- de uitwisseling van informatie, ervaring en goede praktijken tussen de lidstaten en de Gemeenschap te bevorderen;

- een jaarverslag over de sociale bescherming voor de Raad op te stellen, waarin bericht wordt over de beleidsontwikkelingen met betrekking tot de verwezenlijking van de door de Raad genoemde doelstellingen.

Het Comité mag op verzoek van de Raad of de Commissie andere verslagen of adviezen opstellen en andere werkzaamheden op haar gebied verrichten.

3. Het Comité moet, zo nodig, samenwerken met andere organen die zich met sociale en economische beleidsaangelegenheden bezighouden.

4. Voor de vervulling van zijn taak moet het Comité de nodige contacten met de sociale partners aanknopen.

Artikel 2

Het Comité is samengesteld uit twee door elke lidstaat benoemde vertegenwoordigers en twee vertegenwoordigers van de Commissie. Deze vertegenwoordigers kunnen zich door twee plaatsvervangers laten bijstaan.

Artikel 3

1. Het Comité kiest uit de vertegenwoordigers van de lidstaten een voorzitter voor een periode van twee jaar, die niet kan worden verlengd.

2. Het secretariaat van het Comité wordt door de Commissie verzorgd.

3. Het Comité stelt zijn reglement van orde vast.

4. De vergaderingen van het Comité worden door de voorzitter bijeengeroepen, hetzij op diens initiatief, hetzij op verzoek van ten minste de helft van de leden van het Comité.