Artikelen bij SEC(2000)1528 - Deelname van de EG aan de twintigste bijeenkomst van de permanente commissie van het Verdrag van Bern inzake het behoud van wilde dieren en planten en hun natuurlijk milieu in Europa

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.

Avis juridique important

|
52000SC1528

Aanbeveling voor een Besluit van de Raad betreffende de deelname van de Gemeenschap aan de twintigste bijeenkomst van de permanente commissie van het Verdrag van Bern inzake het behoud van wilde dieren en planten en hun natuurlijk milieu in Europa /* SEC/2000/1528 def. */


Aanbeveling voor een BESLUIT VAN DE RAAD betreffende de deelname van de Gemeenschap aan de twintigste bijeenkomst van de permanente commissie van het Verdrag van Bern inzake het behoud van wilde dieren en planten en hun natuurlijk milieu in Europa


(door de Commissie ingediend)


I. DOEL

Het Verdrag van Bern is gericht op het behoud van wilde dieren en planten en hun natuurlijk milieu in Europa. Deze doelstelling valt onder artikel 174 van het EG-Verdrag, dat betrekking heeft op het behoud, de bescherming en de verbetering van de kwaliteit van het milieu.

De Gemeenschap heeft dit verdrag bij Besluit 82/72/EEG van de Raad goedgekeurd.

PB L 38 van 10.2.1982.

De twintigste vergadering van de permanente commissie van het Verdrag van Bern zal van 27 november tot en met 1 december in Straatsburg worden gehouden.

De Commissie zal tijdens deze bijeenkomst overeenkomstig de onderhandelingsrichtsnoeren samen met de lidstaten aan de besprekingen deelnemen.

II. AANBEVELING

Gezien het voorgaande beveelt de Commissie de Raad aan:

- te besluiten dat de Gemeenschap voor de vraagstukken die tot haar bevoegdheid behoren in het kader van het Verdrag van Bern zal deelnemen aan de besprekingen tijdens de twintigste bijeenkomst van de permanente commissie van het Verdrag van Bern.

De Commissie zal deze besprekingen in overleg met een comité van vertegenwoordigers van de lidstaten, in Brussel of ter plaatse, in het kader van onderstaande onderhandelingsrichtsnoeren voeren.

- te besluiten dat de Commissie en de lidstaten, voorzover in het Verdrag van Bern ook aspecten aan de orde komen die niet tot de bevoegdheid van de Gemeenschap behoren, tijdens het onderhandelingsproces nauw zullen samenwerken om te zorgen dat de Gemeenschap in internationaal verband met één stem spreekt.

Onderhandelingsrichtsnoeren

(a) De Commissie ziet erop toe dat de besluiten van de permanente commissie stroken met het communautaire recht op dit gebied en met de terzake geldende internationale regels die de Gemeenschap in acht dient te nemen.

(b) De Commissie brengt bij de Raad verslag uit over het resultaat van de onderhandelingen en eventueel over problemen die zich in de loop van deze onderhandelingen zouden kunnen voordoen.