Artikelen bij COM(2016)174 - Sluiting van het Protocol van toetreding tot de Handelsovereenkomst met Colombia en Peru in verband met de toetreding van Ecuador

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.


Artikel 1

1. Het Protocol van toetreding tot de Handelsovereenkomst tussen de Europese Unie en haar lidstaten, enerzijds, en Colombia en Peru, anderzijds, om rekening te houden met de toetreding van Ecuador, wordt namens de Unie goedgekeurd.

2. De tekst van het Protocol is aan dit besluit gehecht.

Artikel 2

De voorzitter van de Raad wijst de persoon (personen) aan die gemachtigd is (zijn) om namens de Europese Unie de in artikel 27, lid 2, van het Protocol van toetreding bedoelde kennisgeving te verrichten, waarmee de instemming van de Europese Unie om door het Protocol van toetreding gebonden te zijn tot uitdrukking wordt gebracht.

De voorzitter van de Raad wijst de persoon aan die gemachtigd is om namens de Europese Unie de in artikel [...] van de overeenkomst bedoelde [akte van goedkeuring neer te leggen] [kennisgeving te verrichten] [akten van goedkeuring uit te wisselen], waarmee de instemming van de Europese Unie om door de overeenkomst gebonden te zijn tot uitdrukking wordt gebracht.

Artikel 3

Het Protocol van toetreding wordt niet aldus uitgelegd dat daaraan rechten kunnen worden ontleend of dat het verplichtingen bevat die rechtstreeks voor de rechterlijke instanties van de Unie of van de lidstaten kunnen worden ingeroepen.

Artikel 4

Dit besluit treedt in werking op de dag waarop het wordt vastgesteld.