Toelichting bij COM(2000)544 - Instelling van een definitief antisubsidierecht en tot definitieve invordering van het voorlopige antisubsidierecht op de invoer van styreen-butadieen-styreen thermoplastisch rubber uit Taiwan

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.

1. De Commissie heeft op 26 augustus 1999 een antisubsidieprocedure ingeleid betreffende de invoer van styreen-butadieen-styreen thermoplastisch rubber (SBS) van oorsprong uit Taiwan.

2. Op 24 mei 2000 heeft de Commissie bij Verordening (EG) nr. 1092/2000 een voorlopig compenserend recht ingesteld op de invoer van SBS uit dat land.

3. Het bijgaande voorstel voor een verordening van de Raad is gebaseerd op de definitieve bevindingen inzake subsidiƫring, schade, oorzakelijk verband en belang van de Gemeenschap, waaruit bleek dat definitieve compenserende maatregelen noodzakelijk waren.

4. De Raad wordt derhalve voorgesteld zijn goedkeuring te hechten aan het bijgaande voorstel voor een verordening, die uiterlijk 25 september 2000 in het Publicatieblad van de Europese Gemeenschappen moet worden bekendgemaakt.