Toelichting bij COM(2001)39 - Instelling van een definitief antidumpingrecht op de invoer van kaliumpermanganaat uit China

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.

1. In 1994 stelde de Raad na een nieuw onderzoek definitieve antidumpingrechten in ten belope van 1,26 ecu per kg op de invoer van kaliumpermanganaat uit China (Verordening (EG) nr. 2819/94 van de Raad).

2. Onderhavig nieuw onderzoek naar aanleiding van het vervallen van de maatregelen werd ingeleid op 11 november 1999 na een verzoek dat door CEFIC namens de enige resterende producent van de Gemeenschap was ingediend en de voortzetting behelst van de antidumpingmaatregelen die momenteel van toepassing zijn op de invoer van kaliumpermanganaat uit de Volksrepubliek China.

3. Bijgevoegd voorstel voor een verordening van de Raad is gebaseerd op 2 vastgestelde feiten, enerzijds dat opnieuw maatregelen moeten worden ingesteld om te voorkomen dat de bedrijfstak van de Gemeenschap opnieuw van dumping en schade te lijden heeft en anderzijds dat de verlenging van de geldigheidsduur van de maatregelen in het belang van de Gemeenschap is.

4. Tijdens de vergadering van het antidumpingcomite van 26 juli 2000 stemden tien lidstaten voor een verlenging van de geldigheidsduur van de maatregelen; vier waren tegen en een lidstaat was niet vertegenwoordigd.

5. De Raad wordt derhalve verzocht bijgevoegd voorstel voor een verordening, die in het Publicatieblad van de Europese Gemeenschappen bekendgemaakt moet worden, goed te keuren.