Toelichting bij COM(2000)197 - Instelling van een definitief antidumpingrecht op de invoer van bepaalde elektronische weegschalen uit Japan

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.


Bijgaand een voorstel voor een verordening van de Raad tot handhaving van de antidumpingrechten op de invoer van bepaalde elektronische weegschalen (EWSK) van oorsprong uit Japan.

Dit herzieningsonderzoek met betrekking tot antidumpingmaatregelen op de invoer van EWSK van oorsprong uit Japan werd op 25 april 1998 geopend uit hoofde van artikel 11, lid 2, en artikel 11, lid 3, van Verordening (EG) nr. 384/96 van de Raad (de basisverordening antidumping). Overeenkomstig deze artikelen blijven de maatregelen in afwachting van de resultaten van dit onderzoek van kracht.

Het voorstel om de definitieve antidumpingrechten te handhaven, is gebaseerd op de tijdens het herzieningsonderzoek vastgestelde waarschijnlijkheid van herhaling van dumping en schade.

De belanghebbende medewerkende partijen werden op de hoogte gebracht van de belangrijkste feiten en overwegingen op basis waarvan de Commissie voornemens was aan te bevelen de definitieve antidumpingrechten te handhaven. Met de naar aanleiding van de bekendmaking door een importeur ingediende opmerkingen werd rekening gehouden; zij veranderen echter niets aan de basisconclusies van het onderzoek.

Geen van de afnemers verleende zijn medewerking. Na het opnieuw bekijken van alle belangen in het licht van de ontvangen opmerkingen, en omdat de maatregelen reeds enige tijd van toepassing zijn, kan worden vastgesteld dat handhaving van de maatregelen geen specifieke nadelige gevolgen zou hebben voor de afnemers.

In het licht van het bovenstaande stelt de Commissie derhalve voor dat de Raad zijn goedkeuring hecht aan de handhaving van een antidumpingrecht op de invoer uit Japan varierend van 15,3 % tot 31,6 %. Om rekening te houden voor de duur van het onderzoek werden opgegeven, wordt het passend geacht de geldigheid van de maatregelen tot vier jaar te beperken.