Toelichting bij COM(2008)149 - Aanpassing van richtlijn 2006/87/EG inzake vaststelling van de technische voorschriften voor binnenschepen in verband met de toetreding van Bulgarije en Roemenië

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.

Artikel 56 van de Akte van toetreding van 2005 bepaalt dat, indien besluiten van de Instellingen van vóór de toetreding in verband met de toetreding moeten worden aangepast, en in deze Akte of de bijlagen daarvan niet in de noodzakelijke aanpassingen is voorzien, de Raad of de Commissie (indien het oorspronkelijke besluit door de Commissie is aangenomen) daartoe de nodige besluiten aanneemt.

Bijgaand voorstel voor een richtlijn van de Raad heeft betrekking op aanpassingen op het gebied van de technische voorschriften voor binnenschepen aan Richtlijn 2006/87/EG, vastgesteld op 12 december 2006. Deze aanpassingen, die gebaseerd zijn op vorige gelijkaardige aanpassingen van Richtlijn 82/714/EEG, zijn van technische aard. De technische aanpassing van het acquis in verband met de toetreding heeft geen financiële gevolgen.