Toelichting bij COM(2000)817 - Standpunt dat de EG in het kader van het ACS-EG-Comité van Ambassadeurs zal innemen met het oog op een besluit betreffende de goedkeuring van het reglement van orde van de ACS-EG-Raad van Ministers

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.

Bij Besluit nr. 1/2000 van 27 juli  i heeft de ACS-EG-Raad van Ministers de meeste bepalingen van de ACS-EG-Partnerschapsovereenkomst van Cotonou, die op 23 juni 2000 werd ondertekend, met ingang van 2 augustus 2000 vervroegd in toepassing gebracht.

Overeenkomstig artikel 5 van dit besluit en ter uitvoering van artikel 15, lid 5, van de ACS-EG-overeenkomst, moet de ACS-EG-Raad van Ministers zijn reglement van orde vaststellen binnen zes maanden na de inwerkingtreding van dit besluit. Het bij besluit van 22 mei 1997  i vastgestelde reglement van orde van de Raad van Ministers blijft van toepassing tot de goedkeuring van het nieuwe reglement van orde.

De ACS-EG-Raad van Ministers heeft op 22 juni 2000 in Cotonou besloten de bevoegdheid om het genoemde reglement van orde vast te stellen, aan het ACS-EG-Comité van Ambassadeurs te delegeren.

De Gemeenschap dient derhalve een standpunt in te nemen ten aanzien van dit reglement van orde met het oog op een besluit in het kader van het ACS-EG-Comité van Ambassadeurs. Daartoe dient de Commissie onderstaand voorstel voor een besluit van de Raad in.

Door de goedkeuring van dit reglement van orde kan de Raad van Ministers zijn werkzaamheden voortzetten en de taken verrichten die hem in de partnerschapsovereenkomst zijn toevertrouwd.

Het aan dit voorstel gehechte ontwerp-reglement voorziet in wezen in een verlenging van de bepalingen van het in 1997 vastgestelde reglement, waarbij deze worden aangepast aan de bepalingen in de nieuwe ACS-EG-partnerschapsovereenkomst.

Om deze redenen stelt de Commissie de Raad voor het bijgevoegde besluit aan te nemen.