Toelichting bij COM(2000)635 - Instelling van een definitief antidumpingrecht en tot definitieve inning van de voorlopig ingestelde rechten op de invoer van haarborstels uit China, Korea, Taiwan en Thailand

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.


Op 13 augustus 1999 opende de Commissie een antidumpingonderzoek met betrekking tot de invoer van haarborstels van oorsprong uit de Volksrepubliek China, Hongkong, de Republiek Korea, Taiwan en Thailand.

Bij Verordening (EG) nr. 967/2000  i stelde de Commissie een voorlopig antidumpingrecht in op de invoer van haarborstels van oorsprong uit de Volksrepubliek China, de Republiek Korea, Taiwan en Thailand.

In dezelfde verordening werd vastgesteld dat de procedure met betrekking tot de invoer van haarborstels van oorsprong uit Hongkong moest worden beëindigd omdat de ingevoerde hoeveelheden tijdens het onderzoektijdvak verwaarloosbaar bleken.

Bijgaand voorstel voor een verordening van de Raad is gebaseerd op de definitieve vaststellingen met betrekking tot dumping, schade, oorzakelijk verband en het belang van de Gemeenschap waarin de voorlopige conclusies in grote lijnen werden bevestigd.

Voorgesteld wordt derhalve dat de Raad zijn goedkeuring hecht aan bijgaand voorstel voor een verordening dat niet later dan 7 november 2000 in het Publicatieblad zal moeten worden bekendgemaakt.