Toelichting bij COM(1999)287 - Overeenkomst voor wetenschappelijke en technologische samenwerking met China

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.

1. Op 22 juni 1998 heeft de Raad de Commissie gemachtigd om onderhandelingen te beginnen over een overeenkomst voor wetenschappelijke en technologische samenwerking tussen de Europese Gemeenschap en de Volksrepubliek China.

2. De resultaten van deze onderhandelingen zijn op 26 oktober 1998 door de Commissie goedgekeurd (SEC(1998)1736 def.) en aan de Raad toegezonden, waarbij de Raad werd aanbevolen:

- te besluiten dat de overeenkomst namens de Europese Gemeenschap zou worden ondertekend; en

- de voorzitter van de Raad te machtigen de naar behoren gemachtigde personen aan te wijzen om de overeenkomst namens de Europese Gemeenschap te ondertekenen.

3. Op 22 december 1998 besloot de Raad dat de overeenkomst namens de Europese Gemeenschap zou worden ondertekend. De ondertekening vond plaats op 22 december 1998 in Brussel.

4. Gezien het bovenstaande stelt de Commissie voor dat de Raad, na overleg met het Europees Parlement:

- bijgevoegde overeenkomst voor wetenschappelijke en technologische samenwerking tussen de Europese Gemeenschap en de Volksrepubliek China sluit; en

- de Chinese regering kennis geeft van de voltooiing van de nodige procedures voor de inwerkingtreding van de overeenkomst van de zijde van de Europese Gemeenschap.