Toelichting bij COM(2001)758 - Sluiting van de overeenkomst betreffende de voorlopige toepassing van het protocol tot vaststelling van de vangstmogelijkheden en de financiële tegenprestatie in het kader van de Overeenkomst met Gabon inzake de visserij voor de kust van Gabon voor de periode van 3 december 2001 tot en met 2 december 2005

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.

Het aan de visserijovereenkomst tussen de EG en de Republiek Gabon gehechte protocol verstrijkt op 2.12.2001. Op 20.09.2001 hebben de twee partijen een nieuw protocol geparafeerd betreffende de technische en financiële voorwaarden waaronder vissersvaartuigen van de EG in de wateren van de Republiek Gabon mogen vissen in de periode van 3.12.2001 tot en met 2.12.2005.

De Commissie stelt bijgevolg voor dat de Raad de ontwerp-overeenkomst in de vorm van een briefwisseling betreffende de voorlopige toepassing van het nieuwe protocol bij besluit goedkeurt in afwachting dat het definitief in werking treedt.

Een voorstel voor een verordening betreffende de sluiting van het nieuwe protocol wordt in een afzonderlijke procedure behandeld.