Toelichting bij COM(2002)397 - Sluiting van de Overeenkomst inzake de voorlopige toepassing van het protocol tot vaststelling van vangstmogelijkheden en de financiële tegenprestatie als bedoeld in de Overeenkomst met São Tomé en Principe inzake de visserij voor de kust van São Tomé en Principe, voor de periode van 1 juni 2002 tot en met 31 mei 2005

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.

Het aan de Visserijovereenkomst tussen de EG en São Tomé en Principe gehechte protocol is afgelopen op 31 mei 2002. Op 14 februari 2002 hebben de twee partijen een nieuw protocol tot vaststelling van de technische en financiële voorwaarden voor de uitoefening van de visserij door vissersvaartuigen van de EG in de wateren van São Tomé en Principe geparafeerd, voor de periode van 1 juni 2002 tot en met 31 mei 2005.

De Commissie stelt dan ook voor dat de Raad bij besluit de ontwerp-overeenkomst in de vorm van een briefwisseling inzake de voorlopige toepassing van het nieuwe protocol in afwachting van de definitieve inwerkingtreding ervan goedkeurt.

Een voorstel voor een verordening van de Raad betreffende de sluiting van het nieuwe protocol is het voorwerp van een afzonderlijke procedure.