Toelichting bij COM(2002)628 - Toetreding van de EG tot het Protocol tot wijziging van de Internationale Overeenkomst inzake de vereenvoudiging en harmonisatie van douaneprocedures (Overeenkomst van Kyoto)

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.

Bijgaand voorstel heeft betrekking op de toetreding van de Europese Gemeenschap tot het Protocol tot wijziging van de Internationale Overeenkomst inzake de vereenvoudiging en harmonisatie van douaneprocedures (Overeenkomst van Kyoto).

Dit Protocol wordt thans bij de Raad ingediend voor aanvaarding, hetgeen zal impliceren dat de Europese Gemeenschap te kennen kan geven zich te willen houden aan de tekst van de gewijzigde artikelen van de Overeenkomst en haar algemene bijlage. Voor de aanvaarding van de specifieke bijlagen zullen verdere besluiten nodig zijn.

Het Protocol treedt in werking nadat veertig van de partijen bij de Overeenkomst van Kyoto hun instemming erdoor te worden gebonden tot uitdrukking hebben gebracht. Na het van kracht worden van dit Protocol, zal de Europese Gemeenschap gebonden zijn door de Herziene Overeenkomst van Kyoto, die in de plaats komt van de oorspronkelijke Overeenkomst van Kyoto.

In overeenstemming met artikel 8, lid 5, sub a), van de herziene Overeenkomst deelt de Europese Gemeenschap de depositaris van de Herziene Overeenkomst van Kyoto mede over welke bevoegdheden zij beschikt op de gebieden waarop de Overeenkomst van toepassing is.

In overeenstemming met artikel 11 van de herziene Overeenkomst deelt de Europese Gemeenschap de depositaris mede welke gebieden deel uitmaken van de douane-unie.

De Raad wordt derhalve verzocht zijn goedkeuring te hechten aan bijgaand voorstel voor een Besluit van de Raad betreffende toetreding van de Europese Gemeenschap tot het Protocol tot wijziging van de Internationale Overeenkomst inzake de vereenvoudiging en harmonisatie van douaneprocedures (Overeenkomst van Kyoto).