Toelichting bij COM(2003)204 - Ondertekening en voorlopige toepassing van de Overeenkomst inzake de verlenging van het protocol tot vaststelling van de vangstmogelijkheden en de financiële tegenprestatie, bedoeld in de Overeenkomst met de regering van Mauritius inzake de visserij in de wateren van Mauritius voor de periode van 3 december 2002 tot en met 2 december 2003

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.

Het aan de visserijovereenkomst tussen de EEG en de regering van Mauritius gehechte protocol is verstreken op 2.12.2002. Mauritius is er niet in geslaagd vóór die datum de verwachte wetenschappelijke adviezen en de verslagen betreffende bepaalde aspecten van de visserijsector van Mauritius te verkrijgen. Gezien het belang van deze verslagen heeft Mauritius besloten dat het overleg betreffende de wijzigingen die in het aan de visserijovereenkomst gehechte protocol dienden te worden aangebracht, niet kon plaatsvinden voordat het de vorenbedoelde verslagen had ontvangen.

De twee partijen hebben derhalve besloten het afgelopen protocol te verlengen voor één jaar, voor de periode van 3.12.2002 tot en met 2.12.2003. Deze verlenging, in de vorm van een briefwisseling, is op 29.12.2002 door de twee partijen geparafeerd, teneinde de technische en financiële voorwaarden voor de visserijactiviteiten door de vaartuigen van de EU in de wateren van Mauritius in de periode van 3.12.2002 tot en met 2.12.2003 vast te stellen.

De Commissie stelt derhalve voor dat de Raad de voorlopige toepassing van de overeenkomst in de vorm van een briefwisseling bij besluit goedkeurt, in afwachting van de definitieve inwerkingtreding ervan.

Een voorstel voor een verordening van de Raad betreffende de sluiting van de overeenkomst in de vorm van een briefwisseling inzake de verlenging van het protocol wordt in een afzonderlijke procedure behandeld.