Toelichting bij COM(2004)563 - Wijziging van richtlijn 87/328/EEG wat betreft de opslag van rundersperma voor het intragemeenschappelijke handelsverkeer

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.

Richtlijn 88/407/EEG van de Raad bevat de veterinairrechtelijke voorschriften voor het intracommunautaire handelsverkeer in en de invoer van rundersperma. Die richtlijn is onlangs gewijzigd bij Richtlijn 2003/43/EG, om de opslag van sperma niet alleen in spermacentra (met eigen spermawinning), maar ook in spermaopslagcentra (zonder winning) toe te staan.

Artikel 4 van Richtlijn 87/328/EEG van de Raad betreffende de toelating van raszuivere fokrunderen tot de voortplanting gaat over veterinairrechtelijke voorschriften voor het intracommunautaire handelsverkeer en bepaalt dat sperma van raszuivere stieren in een 'officieel erkend centrum voor kunstmatige inseminatie' moet worden verzameld, behandeld en opgeslagen.

Dat artikel moet worden gewijzigd om verwarring met het toepassingsgebied en de definities van Richtlijn 88/407/EEG uit te sluiten.