Toelichting bij COM(2004)540 - Sluiting van de overeenkomst inzake de verlenging, voor de periode van 28 februari 2004 tot en met 31 december 2004, van het protocol tot vaststelling van de vangstmogelijkheden en de financiële tegenprestatie, als bedoeld in de Overeenkomst met de Comoren inzake de visserij voor de kust van de Comoren

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.

De geldigheidsduur van het aan de visserijovereenkomst tussen de EG en de Islamitische Bondsrepubliek der Comoren gehechte protocol is afgelopen op 27 februari 2004.

De Commissie heeft zich ertoe verbonden vóór elke verlenging van het protocol en nadat het protocol is afgelopen uitgebreide evaluaties en effectanalyses te verrichten. Voor de visserijovereenkomst tussen de EG en de Comoren heeft een dergelijke evaluatie, die tussen 6 en 8 maanden in beslag kan nemen, niet op tijd kunnen plaatsvinden.

Daarom hebben de partijen besloten het afgelopen protocol te verlengen voor de periode van 28 februari 2004 tot en met 31 december 2004. Deze verlenging in de vorm van een briefwisseling is op 3 februari 2004 door beide partijen geparafeerd om de technische en financiële voorwaarden voor de visserijactiviteiten van de vaartuigen van de EG in de wateren van de Comoren vast te stellen voor bovengenoemde periode.

Vóórdat een nieuw protocol wordt voorgesteld, zal een uitvoerige evaluatie van het huidige protocol (inclusief de periode van deze verlenging), alsmede een evaluatie ex ante van het voorstel tot sluiting van een nieuw protocol plaatsvinden.

De Commissie stelt derhalve voor dat de Raad de overeenkomst in de vorm van een briefwisseling inzake de verlenging van het protocol goedkeurt.

Een voorstel voor een besluit van de Raad inzake de voorlopige toepassing van de overeenkomst in de vorm van een briefwisseling inzake de verlenging van het protocol in afwachting dat het definitief in werking treedt, wordt in een afzonderlijke procedure behandeld.