Toelichting bij COM(2006)303 - Sluiting van een Overeenkomst in de vorm van een briefwisselingtussen de EG en Barbados, Belize, Congo, Fiji, Guyana, Ivoorkust, Jamaica, Kenia, Madagaskar, Malawi, Mauritius, Suriname, Sint Christopher en Nevis, Swaziland, Tanzania, Trinidad en Tobago, Oeganda, Zambia en Zimbabwe enerzijds, en India anderzijds, inzake de gegarandeerde prijzen voor rietsuiker voor de leveringsperiode 2005/2006

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.

1. In Protocol nr. 3 betreffende ACS-suiker van bijlage V bij de ACS-EG-partnerschapsovereenkomst en in de Overeenkomst tussen de Europese Gemeenschap en de Republiek India betreffende rietsuiker is bepaald dat de Gemeenschap zich ertoe verbindt de rietsuiker die de betrokken exporterende landen in de Gemeenschap niet kunnen afzetten tegen prijzen die gelijk zijn aan of hoger dan de gegarandeerde prijzen, tegen gegarandeerde prijzen aan te kopen en te importeren.

2. Op grond van artikel 5, lid 4, van het in punt 1 genoemde Protocol nr. 3 betreffende ACS-suiker en de Overeenkomst met India betreffende rietsuiker, en in overeenstemming met de door de Raad op 22 april 2002 gegeven onderhandelingsrichtsnoeren, heeft de Commissie met de ACS-landen en de Republiek India over gegarandeerde prijzen voor de leveringsperiode 2005/2006 onderhandeld.

3. De Commissie stelt de Raad derhalve voor het in de bijlage opgenomen voorstel voor een besluit betreffende de sluiting van deze overeenkomsten in de vorm van een briefwisseling aan te nemen.

4. Financiƫle consequenties :De uitgaven met betrekking tot deze voorstellen zijn reeds gedekt door de in de begroting 2006 opgenomen kredieten.