Toelichting bij COM(2007)383 - In de periode 2008-2013 door de Commissie te ondernemen activiteiten door middel van teledetectietoepassingen die in het kader van het gemeenschappelijk landbouwbeleid zijn ingesteld

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.

Besluit 2066/2003/EG van het Europees Parlement en de Raad heeft onder andere betrekking op het proefproject inzake de toepassing van teledetectietechnieken bij het volgen van de landbouwmarkten in de periode 2003-2007. Door de ervaring die in de loop van deze periode is opgedaan, kon het agrometeorologische stelsel voor opbrengstprognoses en voor de bewaking van de toestand van de bodem en de gewassen een operationeel stadium bereiken. Bovendien heeft teledetectie bewezen een gepast antwoord te geven op de beheersbehoeften van het gemeenschappelijk landbouwbeleid (GLB), en is ook gebleken dat de onderzochte behoeften niet langer door de klassieke systemen voor landbouwstatistieken en –prognoses konden worden bevredigd.

De voortzetting van deze operationele activiteiten moet dus uit het Europees Landbouwgarantiefonds (ELGF) worden gefinancierd.