Toelichting bij COM(2007)761 - Standpunt van de EG in het Gemengd Comité EG-Faeröer inzake de wijziging van Besluit nr. 1/2001 wat betreft de invoer van geregistreerde paardachtigen rechtstreeks uit IJsland en het verkeer van geregistreerde paardachtigen tussen de Faeröer en de EG

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.

1. De overeenkomst tussen de Europese Gemeenschap, enerzijds, en de Regering van Denemarken en de Landsregering van de Faeröer, anderzijds [1], is op 1 januari 1997 in werking getreden.

2. Op haar vergadering van 26 september 2005 in Brussel heeft de Subgroep veterinaire aangelegenheden een bespreking gewijd aan een verzoek van de autoriteiten van de Faeröer tot uitbreiding van de overeenkomst EG-Faeröer om de invoer van geregistreerde paardachtigen rechtstreeks uit IJsland in de Faeröer mogelijk te maken, om het verkeer van geregistreerde paardachtigen tussen de Faeröer en de lidstaten overeenkomstig de in hoofdstuk II van Richtlijn 90/426/EEG van de Raad vastgestelde veterinairrechtelijke voorschriften voor het intracommunautaire handelsverkeer mogelijk te maken, en om het informatiesysteem te actualiseren dat door de Faeröer moet worden gebruikt. De deskundigen van de Commissie en een Potsdamgroep van lidstaten vonden dit verzoek aanvaardbaar.

3. Tijdens de vergadering werd overeenstemming bereikt over een aanbeveling om Besluit nr. 1/2001 van het Gemengd Comité EG-Faeröer opnieuw te wijzigen om deze verandering mogelijk te maken.

4. Bijgaand ontwerpbesluit van het Gemengd Comité EG-Faeröer houdt een wijziging in van Besluit nr. 1/2001 van het Gemengd Comité EG-Faeröer ter uitvoering van het Aanvullend Protocol inzake veterinaire vraagstukken bij de Overeenkomst tussen de Europese Gemeenschap enerzijds en de regering van Denemarken en de landsregering van de Faeröer anderzijds, dat op 6 december 1996 in Brussel is ondertekend.

5. De Raad wordt dan ook verzocht het bijgevoegde voorstel voor een besluit vast te stellen betreffende het standpunt van de Gemeenschap in het Gemengd Comité EG/Denemarken-Faeröer over de goedkeuring van de uitbreiding van de overeenkomst om de invoer van geregistreerde paardachtigen rechtstreeks uit IJsland in de Faeröer mogelijk te maken, om het verkeer van geregistreerde paardachtigen tussen de Faeröer en de lidstaten overeenkomstig de in hoofdstuk II van Richtlijn 90/426/EEG van de Raad vastgestelde veterinairrechtelijke voorschriften voor het intracommunautaire handelsverkeer mogelijk te maken, en om het informatiesysteem te actualiseren dat door de Faeröer moet worden gebruikt.