Toelichting bij COM(2010)575 - Toewijzing van vangstmogelijkheden in het kader van het protocol bij de visserijovereenkomst met de Federale Staten van Micronesië

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.

Overeenkomstig het desbetreffende mandaat van de Raad[1] heeft de Commissie namens de Europese Unie met de Federale Staten van Micronesië (FSM) onderhandeld met het oog op de verlenging van het protocol bij de partnerschapsovereenkomst inzake visserij tussen de Europese Gemeenschap en de FSM. Op basis van deze onderhandelingen is op 7 mei 2010 een nieuw protocol geparafeerd dat loopt over een periode van vijf jaar vanaf de aanneming van het besluit van de Raad inzake de ondertekening en de voorlopige toepassing van het protocol, en het vorige protocol, dat op 25 februari 2010 is verstreken, vervangt.

Deze procedure voor de toewijzing van vangstmogelijkheden aan de lidstaten in het kader van dit protocol loopt parallel met de procedures met betrekking tot het besluit van de Raad, met de instemming van het Europees Parlement, betreffende de sluiting van het nieuwe protocol en het besluit van de Raad betreffende de ondertekening en de voorlopige toepassing van voornoemd protocol.

Op grond van het nieuwe protocol worden aan EU-vissers vangstmogelijkheden in de EEZ van de FSM toegewezen voor 6 ringzegenvaartuigen en 12 beugvisserijvaartuigen. Overeenkomstig het Verdrag moet worden bepaald hoe de vangstmogelijkheden over de lidstaten worden verdeeld.

Op basis hiervan stelt de Commissie voor dat de Raad deze verordening goedkeurt.