Toelichting bij COM(2010)576 - Criteria ter bepaling wanneer bepaalde soorten metaalschroot niet langer als afval worden aangemerkt overeenkomstig Richtlijn 2008/98/EG

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.

Overeenkomstig artikel 6, lid 1, van Richtlijn 2008/98/EG betreffende afvalstoffen zullen bepaalde soorten afval niet langer als afval worden aangemerkt wanneer zij een behandeling voor nuttige toepassing hebben ondergaan en voldoen aan specifieke criteria die opgesteld moeten worden onder bepaalde wettelijke voorwaarden. Overeenkomstig artikel 6, lid 2, van deze richtlijn moeten dergelijke criteria voor specifieke materialen worden vastgesteld door de Commissie volgens de in artikel 39, lid 2, van de richtlijn bedoelde regelgevingsprocedure met toetsing.

De Commissie heeft dan ook een ontwerpverordening ter stemming voorgelegd aan het bij artikel 39 van de richtlijn ingestelde comité. Het comité heeft op zijn zitting van 16 september 2010 geen gunstig advies over deze ontwerpverordening uitgebracht.

Daarom wordt overeenkomstig de procedure van artikel 5, onder a), van Besluit 1999/468/EG een voorstel voor een verordening van de Raad ingediend bij de Raad en voorgelegd aan het Europees Parlement.