Toelichting bij COM(2003)557 - Ondertekening en voorlopige toepassing van de Overeenkomst inzake de verlenging, voor de periode van 1 juli 2003 tot en met 30 juni 2004 van het Protocol tot vaststelling van de vangstmogelijkheden en de financiële tegenprestatie als bedoeld in de Overeenkomst met Ivoorkust inzake de visserij voor de kust van Ivoorkust

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.

De geldigheidsduur van het aan de visserijovereenkomst tussen de EG en de Republiek Ivoorkust gehechte protocol is op 30 juni 2003 afgelopen.

Gezien na de huidige situatie in Ivoorkust hebben de twee partijen besloten het afgelopen protocol voor een jaar te verlengen, voor de periode van 1 juli 2003 tot en met 30 juni 2004. Deze verlenging, in de vorm van een briefwisseling, is op 16 mei 2003 door beide partijen geparafeerd met het oog op de vaststelling van de technische en financiële voorwaarden waaronder vissersvaartuigen van de EG in de wateren van Ivoorkust mogen vissen in de periode van 1 juli 2003 tot en met 30 juni 2004.

Deze verlenging zal ook het voordeel bieden dat de autoriteiten van Ivoorkust voldoende tijd zullen krijgen voor de besteding van de financiële middelen en voor de opstelling van de verslagen betreffen de de uitvoering van het programma ter bevordering van het duurzaam beheer van de visbestanden in het kader van doelgerichte acties, die vertraging hebben opgelopen.

De Commissie stelt bijgevolg voor dat de Raad een besluit neemt tot goedkeuring van de Overeenkomst in de vorm van een briefwisseling inzake de verlenging van het protocol, in afwachting van de definitieve inwerkingtreding ervan.

Een voorstel voor een verordening van de Raad betreffende de voorlopige toepassing van de Overeenkomst in de vorm van een briefwisseling inzake de verlenging van het protocol in afwachting dat het definitief in werking treedt, wordt in het kader van een afzonderlijke procedure behandeld.