Toelichting bij COM(2004)186 - Ondertekening en voorlopige toepassing van de overeenkomst betreffende de verlenging van het protocol tot vaststelling, voor de periode van 1 juli 2004 tot en met 30 juni 2005, vangstmogelijkheden en financiële tegenprestatie, als bedoeld in de Overeenkomst met Kaapverdië inzake de visserij voor de kust van Kaapverdië

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.

De geldigheidsduur van het aan de visserijovereenkomst tussen de EG en de Republiek Kaapverdië gehechte protocol loopt af op 30 juni 2004.

De partijen zijn op 20 en 21 oktober 2003 bijeengekomen in het kader van de gemengde commissie als bedoeld in artikel 9 van de visserijovereenkomst tussen Kaapverdië en de EG.

De twee partijen hebben besloten het aflopende protocol met een jaar te verlengen, voor de periode van 1 juli 2004 tot en met 30 juni 2005. Deze verlenging, in de vorm van een briefwisseling, is door de twee partijen op 21 oktober 2003 geparafeerd, om de technische en financiële voorwaarden voor de uitoefening van de visserij door de vaartuigen van de EG in de wateren van Kaapverdië in de periode van 1 juli 2004 tot en met 30 juni 2005 vast te stellen.

Op basis van het voorgaande stelt de Commissie voor dat de Raad bij besluit zijn goedkeuring hecht aan de voorlopige toepassing van de overeenkomst in de vorm van een briefwisseling, in afwachting dat het definitief in werking treedt.

Een voorstel voor een verordening van de Raad inzake de sluiting van een overeenkomst in de vorm van een briefwisseling betreffende de verlenging van het protocol wordt in een afzonderlijke procedure behandeld.