Toelichting bij COM(2007)323-1 - Resultaten van de door Finland verleende steun voor bepaalde hoeveelheden zaaizaad en bepaalde hoeveelheden zaaigraan

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.

In artikel 8, lid 2, van Verordening (EG) nr. 1947/2005 van de Raad is bepaald dat de Commissie bij de Raad een van de nodige voorstellen vergezeld verslag moet indienen over de resultaten van de nationale steun die Finland mag toekennen voor bepaalde hoeveelheden zaaizaad en bepaalde hoeveelheden zaaigraan.

De bevindingen betreffende de resultaten van de Finse steun voor de productie van zaaizaad en zaaigraan worden toegelicht in het verslag 'over de resultaten van de door Finland verleende steun voor bepaalde hoeveelheden zaaizaad en bepaalde hoeveelheden zaaigraan'. In het verslag worden de ontwikkelingen beschreven die in de periode 2000–2005 in de sectoren zaaizaad en zaaigraan in Finland hebben plaatsgevonden.

Vooral omdat andere steunprogramma’s beschikbaar zijn om de Finse landbouwers te compenseren voor de klimaatomstandigheden waarin zij moeten werken, omdat dubbele compensatie moet worden voorkomen en omdat de nationale steunregeling de concurrentie kan verstoren, wordt voorgesteld om Finland met ingang van 2011 de mogelijkheid te ontnemen om nationale steun voor zaaizaad en zaaigraan te verlenen, af te schaffen, behalve voor timotheezaad, waarvoor de steun met ingang van 2006 reeds is stopgezet. Artikel 8, lid 2, van Verordening (EG) nr. 1947/2005 van de Raad houdende een gemeenschappelijke ordening der markten in de sector zaaizaad en tot intrekking van de Verordeningen (EEG) nr. 2358/2006 en (EEG) nr. 1674/72 wordt dienovereenkomstig gewijzigd.