Toelichting bij COM(2011)797 - Toewijzing van de vangstmogelijkheden in het kader van het protocol bij de visserijovereenkomst met Mozambique

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.

Overeenkomstig het desbetreffende mandaat van de Raad[1], heeft de Commissie namens de Europese Unie met de Republiek Mozambique onderhandeld met het oog op de verlenging van het protocol bij de Partnerschapsovereenkomst inzake visserij tussen de Europese Unie en de Republiek Mozambique. Ter afronding van de onderhandelingen is op 2 juni 2011 het nieuwe protocol geparafeerd. Het nieuwe protocol heeft een looptijd van drie jaar, te rekenen vanaf de aanneming van het betrokken besluit van de Raad betreffende de voorlopige toepassing van het protocol en na het verstrijken van het huidige protocol op 31 december 2011.

De procedure voor de verdeling van de in het protocol vastgestelde vangstmogelijkheden onder de lidstaten wordt tezelfdertijd ingeleid met de procedures aangaande het besluit van de Raad, met instemming van het Europees Parlement, betreffende de sluiting van het nieuwe protocol en aangaande het besluit van de Raad betreffende de ondertekening en de voorlopige toepassing van het genoemde protocol.

Met het nieuwe protocol worden vangstmogelijkheden in de visserijzone van Mozambique toegekend aan reders uit de Unie voor 43 vaartuigen voor de ringzegenvisserij en 32 vaartuigen voor de visserij met de drijvende beug. Overeenkomstig het Verdrag moet worden bepaald hoe de vangstmogelijkheden over de lidstaten worden verdeeld.

De Commissie wordt verzocht dit voorstel aan te nemen en ter goedkeuring aan de Raad voor te leggen.