Toelichting bij COM(2013)765 - Toewijzing vangstmogelijkheden binnen de Partnerschapsovereenkomst inzake visserij tussen de Europese Gemeenschap en de Seychellen

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.

Overeenkomstig het desbetreffende mandaat van de Raad[1] heeft de Commissie namens de Europese Unie met de Republiek der Seychellen onderhandeld over een verlenging van het protocol bij de Partnerschapsovereenkomst inzake visserij tussen de Europese Gemeenschap en de Republiek der Seychellen. Op basis van deze onderhandelingen is op 10 mei 2013 een nieuw protocol geparafeerd, dat een periode van zes jaar beslaat vanaf de aanneming van het besluit van de Raad inzake de ondertekening en voorlopige toepassing van het protocol en na het verstrijken van het huidige protocol op 17 januari 2014.

Deze procedure voor de toewijzing van de vangstmogelijkheden aan de lidstaten in het kader van dit protocol loopt parallel met de procedures met betrekking tot het besluit van de Raad, met de instemming van het Europees Parlement, betreffende de sluiting van het nieuwe protocol en het besluit van de Raad betreffende de ondertekening, namens Unie, en de voorlopige toepassing van voornoemd protocol.

Met het nieuwe protocol worden aan EU-vissers vangstmogelijkheden in de visserijzone van de Seychellen geboden voor veertig vaartuigen voor de ringzegenvisserij en zes vaartuigen voor de visserij met de drijvende beug. Overeenkomstig het Verdrag moet worden bepaald hoe de vangstmogelijkheden over de lidstaten worden verdeeld.

De Commissie stelt voor dat de Raad op basis hiervan deze verordening goedkeurt.