Overwegingen bij COM(2023)195 - Standpunt in het gemengd comité EU-Japan inzake de veiligheid van de burgerluchtvaart, in verband met de vaststelling van het reglement van orde van het gemengd comité

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.

 
 
(1) De Overeenkomst tussen de Europese Unie en Japan inzake de veiligheid van de burgerluchtvaart1 (“de overeenkomst”) is namens de Unie goedgekeurd bij Besluit (EU) 2021/112 van de Raad van 25 januari 20212 en is op 1 juni 20213 in werking getreden.

(2) Artikel 11, lid 1, van de overeenkomst voorziet in de oprichting van een gemengd comité van de partijen met het oog op de doeltreffende werking van de overeenkomst.

(3) In artikel 11, lid 3, van de overeenkomst is voorts bepaald dat het gemengd comité zijn reglement van orde opstelt en vaststelt.

(4) De Commissie en het ministerie van Buitenlandse Zaken van Japan hebben meegewerkt aan het opstellen van een ontwerpreglement van orde.

(5) Aangezien het reglement van orde van het gemengd comité bindend is voor de Unie, is het passend het standpunt te bepalen dat namens de Unie in het gemengd comité moet worden ingenomen met betrekking tot de vaststelling van dit reglement van orde. Het standpunt van de Unie in het gemengd comité moet worden gebaseerd op het ontwerpbesluit van het gemengd comité.