Overwegingen bij COM(2007)761 - Standpunt van de EG in het Gemengd Comité EG-Faeröer inzake de wijziging van Besluit nr. 1/2001 wat betreft de invoer van geregistreerde paardachtigen rechtstreeks uit IJsland en het verkeer van geregistreerde paardachtigen tussen de Faeröer en de EG

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.

 
 
(1) Volgens artikel 2 van het Aanvullend Protocol inzake veterinaire vraagstukken bij de Overeenkomst tussen de Europese Gemeenschap enerzijds en de regering van Denemarken en de landsregering van de Faeröer anderzijds [2] stelt het bij artikel 31 van die overeenkomst ingestelde gemengd comité de voorschriften voor de toepassing door de Faeröer van de communautaire bepalingen op veterinair gebied vast.

(2) Het gemengd comité heeft op 31 januari 2001 Besluit nr. 1/2001 tot vaststelling van de bepalingen ter uitvoering van het Aanvullend Protocol inzake veterinaire vraagstukken bij de Overeenkomst tussen de Europese Gemeenschap enerzijds en de regering van Denemarken en de landsregering van de Faeröer anderzijds [3] vastgesteld.

(3) De Subgroep veterinaire aangelegenheden van het gemengd comité beveelt aan Besluit nr. 1/2001 van het Gemengd Comité EG-Faeröer te wijzigen om de invoer van geregistreerde paardachtigen rechtstreeks uit IJsland in de Faeröer mogelijk te maken en om het verkeer van geregistreerde paardachtigen tussen de Faeröer en de lidstaten op basis van de voorschriften voor het intracommunautaire handelsverkeer mogelijk te maken.