Overwegingen bij COM(2002)151 - Ondertekening van de Overeenkomst voor wetenschappelijke en technologische samenwerking met Chili

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.

 
 
(1) Een kaderovereenkomst voor samenwerking tussen de Europese Gemeenschap en haar lidstaten enerzijds en de Republiek Chili anderzijds is op 1 februari 1999  i in werking getreden.

(2) In haar resolutie van 14 maart 1997 over de mededeling van de Commissie 'Bevorderen van de OTO-samenwerking met de nieuwe industrielanden' - COM (96) 344 def. - heeft het Europees Parlement de Commissie verzocht 'op basis van de situatie in ieder land onderhandelingen met het oog op de sluiting van bilaterale overeenkomsten aan te vangen waarin een juridisch kader voor de bevordering van de OTO-samenwerking ... wordt vastgelegd'  i.

(3) De Europese Gemeenschap en de Republiek Chili leggen specifieke OTO-programma's ten uitvoer op gebieden van gemeenschappelijk belang.

(4) Op grond van de opgedane ervaring hebben beide Partijen de wens geuit een dieper en ruimer kader voor samenwerking op het gebied van wetenschap en technologie te creëren.

(5) Deze samenwerkingsovereenkomst op het gebied van wetenschap en technologie is onderdeel van de algemene samenwerking tussen de Europese Gemeenschap en de Republiek Chili.

(6) Bij besluit van 10 juli 2001 heeft de Raad de Commissie gemachtigd om onderhandelingen te voeren over een overeenkomst voor wetenschappelijke en technologische samenwerking tussen de Europese Gemeenschap en de Republiek Chili. Deze overeenkomstig de desbetreffende richtlijnen gevoerde onderhandelingen hebben geresulteerd in aangehechte ontwerp-overeenkomst en twee bijlage inzake intellectuele-eigendomsrechten.

(7) De op 11 december 2001 geparafeerde Overeenkomst moet worden ondertekend onder voorbehoud van de eventuele sluiting ervan op een later tijdstip.