Overwegingen bij COM(2004)194 - Sluiting van een overeenkomst over de voorlopige toepassing van het Protocol tot vaststelling, voor de periode van 3 december 2003 tot en met 2 december 2007, van de vangstmogelijkheden en de financiële tegenprestatie, als bedoeld in de Overeenkomst met de Regering van Mauritius inzake de visserij in de wateren van Mauritius

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.

 
 
(1) De Gemeenschap en Mauritius hebben onderhandeld om te bepalen welke wijzigingen of aanvullingen aan het einde van de geldigheidsduur van het protocol in de overeenkomst inzake de visserij voor de kust van Mauritius dienen te worden aangebracht.

(2) Na afloop van deze onderhandelingen is op 11 september 2003 een nieuw Protocol geparafeerd.

(3) Aan de vissers uit de Gemeenschap worden op grond van dit protocol voor de periode van 3 december 2003 tot en met 2 december 2007 vangstmogelijkheden toegekend in de wateren onder soevereiniteit of jurisdictie van Mauritius.

(4) Met het oog op de hervatting van de visserijactiviteiten door vaartuigen van de Gemeenschap is het van wezenlijk belang dat dit protocol zo spoedig mogelijk wordt goedgekeurd; daarom hebben de partijen een overeenkomst in de vorm van een briefwisseling geparafeerd die voorziet in de voorlopige toepassing van het geparafeerde protocol met ingang van 3 december 2003.

(5) De overeenkomst in de vorm van een briefwisseling dient te worden gesloten onder voorbehoud van de definitieve sluiting door de Raad.

(6) De vangstmogelijkheden moeten over de lidstaten worden verdeeld uitgaande van de traditionele verdeling van de vangstmogelijkheden in het kader van de visserijovereenkomst.