Overwegingen bij COM(2005)93 - Standpunt van de EG ten aanzien van ontwerp-besluit van het Gemengd Comité dat is ingesteld bij de Overeenkomst met Zwitserland over het vrije verkeer van personen

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.

 
 
(1) De Overeenkomst tussen de Europese Gemeenschap en haar lidstaten, enerzijds, en de Zwitserse Bondsstaat, anderzijds, over het vrije verkeer van personen (hierna: “de overeenkomst”) is op 1 juni 2002 in werking getreden.

(2) De artikelen 14 en 18 van de overeenkomst bepalen dat het Gemengd Comité EU-Zwitserland inzake het vrije verkeer van personen bij besluit wijzigingen van bijlage II bij de overeenkomst betreffende de coördinatie van de socialezekerheidsstelsels kan vaststellen.

(3) Teneinde een coherente en correcte toepassing van de communautaire wetgeving te garanderen en administratieve en eventueel juridische problemen te vermijden, moet in bijlage II bij de overeenkomst de communautaire wetgeving worden opgenomen die sinds de laatste aanpassing van bijlage II bij Besluit nr. 2/2003 van 15 juli 2003 van het Gemengd Comité EU-Zwitserland inzake het vrije verkeer van personen van kracht is geworden en waarop de overeenkomst thans geen betrekking heeft.

(4) Als gevolg van wijzigingen op nationaal niveau moet bijlage II bij de overeenkomst aangevuld en geactualiseerd worden.

(5) In bijlage II van de overeenkomst moeten de besluiten van de Administratieve Commissie voor de sociale zekerheid van migrerende werknemers worden opgenomen die sinds de laatste aanpassing van de overeenkomst EU-Zwitserland bij Besluit nr. 2/2003 van 15 juli 2003 van het Gemengd Comité EU-Zwitserland inzake het vrije verkeer van personen zijn goedgekeurd en waarop de overeenkomst thans geen betrekking heeft.

(6) De Gemeenschap dient thans haar standpunt ten aanzien van een besluit van het Gemengd Comité te bepalen.