Overwegingen bij COM(2004)658-1 - Ondertekening van de Overeenkomst met Zwitserland betreffende diens deelname aan het Europees Milieuagentschap en het Europees Milieuobservatie- en -informatienetwerk

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.

 
 
(1) De activiteiten van het Europees Milieuagentschap en het Europees Milieuobservatie- en ‑informatienetwerk, opgericht bij Verordening (EEG) nr. 1210/90 van de Raad van 7 mei 19904, zijn reeds uitgebreid tot andere Europese landen bij wege van door de Europese Gemeenschap gesloten bilaterale overeenkomsten, waarbij rekening is gehouden met de grensoverschrijdende aard van milieuvraagstukken en het belang van een betere internationale samenwerking op het gebied van het milieu.

(2) Op 20 juli 2000 heeft de Raad de Commissie gemachtigd om namens de Gemeenschap met de Zwitserse Bondsstaat onderhandelingen te voeren over een overeenkomst betreffende de deelname van Zwitserland aan het Europees Milieuagentschap en het Europees Milieuobservatie- en ‑informatienetwerk. De resultaten van deze onderhandelingen sluiten nauw aan bij de door de Raad vastgestelde onderhandelingsrichtsnoeren.

(3) Onder voorbehoud van sluiting op een latere datum is het wenselijk de op 25 juni 2004 geparafeerde Overeenkomst te ondertekenen.