Overwegingen bij SEC(2002)13 - Ontwerp Besluit van de Commissie van …/…/2002 betreffende het verlenen van financiële steun voor 62 projecten inzake technisch onderzoek op het gebied van staal en 9 proef/demonstratie- of valorisatieprojecten ingevolge artikel 55, lid 2, onder c, van het EGKS-Verdrag

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.

 
 
(1) Krachtens artikel 55, lid 2, onder c, mogen middelen die afkomstig zijn uit de heffingen, als bedoeld in artikel 50, voor de bevordering van onderzoek op het gebied van staal worden gebruikt.

(2) De Commissie heeft een programma voor projecten betreffende technisch onderzoek op het gebied van staal opgesteld in haar document "Middellange-termijnrichtlijnen voor het uit onderzoek en proef/demonstratieprojecten bestaande EGKS-OTO-programma op staalgebied (1996 tot 2002)  i.

(3) De Commissie heeft in het kader van dit programma de belanghebbende partijen verzocht voorstellen voor onderzoekprojecten in te dienen.

(4) Daaronder zijn OTO-projecten begrepen die van invloed zijn op technische maatregelen ter bestrijding van schadelijke effecten op het werk en in de nabijheid van staalfabrieken.

(5) Op basis van de vastgestelde criteria zijn de meest verdienstelijke projecten geselecteerd.

(6) Bij beschikking nr. E/2812/2001 van 21 december 2001  i houdende de operationele begroting van de EGKS voor 2002 is een bedrag van 52 miljoen euro toegewezen voor staalonderzoek.

(7) De steunintensiteiten zijn in overeenstemming met de regels betreffende staatssteun als bepaald in de Staalsteuncode  i.