Overwegingen bij COM(2012)568 - Standpunt EU in het ACS-EU-Comité van Ambassadeurs inzake de statuten van het Technisch Centrum voor Landbouwsamenwerking en Plattelandsontwikkeling

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.

 
 
(1) Naar aanleiding van de tweede herziening van de Partnerschapsovereenkomst tussen de leden van de groep van staten in Afrika, het Caribisch gebied en de Stille Oceaan, enerzijds, en de Europese Gemeenschap en haar lidstaten, anderzijds, ondertekend te Cotonou op 23 juni 2000, herzien op 25 juni 2005 en op 22 juni 2010, hierna de “Overeenkomst van Cotonou” genoemd, werd bijlage III gewijzigd om de taken van het Centrum voor de Ontwikkeling van het Bedrijfsleven (COB) en het Technisch Centrum voor Landbouwsamenwerking en Plattelandsontwikkeling (TCLP) te herzien, teneinde het bestuur in deze organen te verduidelijken en te versterken, meer bepaald door het toezicht van het Comité van Ambassadeurs en de taken van de raad van bestuur.

(2) Bij Besluit nr. 2/2010 van 21 juni 2010 van de ACS-EU-Raad van Ministers werd een voorlopige toepassing van de overeenkomst tot wijziging goedgekeurd met ingang van 1 november 2010.

(3) De statuten van het Technisch Centrum voor Landbouwsamenwerking en Plattelandsontwikkeling (hierna “het Centrum" genoemd) dienen dienovereenkomstig te worden herzien.

(4) Bijgevolg dient het door de Europese Unie in het ACS-EU-Comité van Ambassadeurs in te nemen standpunt inzake de statuten van het Centrum te worden vastgesteld.