Overwegingen bij COM(2015)424 - Ondertekening en voorlopige toepassing van de Overeenkomst met Bangladesh inzake bepaalde aspecten van luchtdiensten

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.

 
 
(1) Bij besluit van 5 juni 2003 heeft de Raad de Commissie gemachtigd met derde landen te onderhandelen over de vervanging van sommige bepalingen in bestaande bilaterale overeenkomsten door een overeenkomst op het niveau van de Unie.

(2) Bijgevolg heeft de Commissie namens de Unie met de regering van de Volksrepubliek Bangladesh onderhandeld over een Overeenkomst inzake bepaalde aspecten van luchtdiensten (de overeenkomst). De onderhandelingen zijn met succes afgerond door de parafering van de overeenkomst op 27 februari 2015.

(3) De overeenkomst heeft als doel de bilaterale overeenkomsten voor luchtdiensten tussen acht lidstaten en de Volksrepubliek Bangladesh in overeenstemming met de wetgeving van de Unie te brengen.

(4) De overeenkomst moet daarom namens de Europese Unie worden ondertekend, onder voorbehoud van de sluiting ervan op een latere datum.

(5) Om zo snel mogelijk profijt te kunnen trekken van de voordelen van de overeenkomst dient ze voorlopig te worden toegepast.