Overwegingen bij COM(2016)174 - Sluiting van het Protocol van toetreding tot de Handelsovereenkomst met Colombia en Peru in verband met de toetreding van Ecuador

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.

 
 
(1) Op 19 januari 2009 heeft de Raad de Commissie gemachtigd om namens de Unie te onderhandelen over een handelsovereenkomst met de lidstaten van de Andesgemeenschap die eveneens een ambitieuze, alomvattende en evenwichtige handelsovereenkomst wilden sluiten.

(2) Op 26 juni 2012 heeft de Unie de Handelsovereenkomst tussen de Unie en haar lidstaten, enerzijds, en Colombia en Peru, anderzijds, ("Handelsovereenkomst") 2 ondertekend. De Handelsovereenkomst werd voorlopig toegepast sinds 1 maart 2013 voor Peru en 1 augustus 2013 voor Colombia.

(3) Artikel 329 van de Handelsovereenkomst bevat de bepalingen die het voor de andere lidstaten van de Andesgemeenschap mogelijk maken partij bij de Handelsovereenkomst te worden.

(4) Op 17 juli 2014 hebben de Unie en Ecuador hun onderhandelingen over het Protocol om rekening te houden met de toetreding van Ecuador tot de Handelsovereenkomst afgerond.

(5) Het bij de Handelsovereenkomst opgerichte Handelscomité heeft de tekst van het Protocol goedgekeurd tijdens zijn vergadering van 8 februari 2016, zoals vereist bij artikel 329, lid 4, van de overeenkomst.

(6) Overeenkomstig Besluit [..] van de Raad van [..] werd het Protocol van toetreding ondertekend op […], onder voorbehoud van de sluiting ervan op een latere datum. Het Protocol van toetreding wordt sinds [..] voorlopig toegepast in afwachting van de inwerkingtreding ervan.

(7) Het Protocol moet worden goedgekeurd.