Overwegingen bij COM(2018)138 - Machtiging tot het openen van onderhandelingen over een mondiaal pact voor het milieu

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.

 
 
(1)De Unie is partij bij talrijke multilaterale milieuovereenkomsten en draagt door middel van haar interne en externe beleid en wetgeving bij tot de doeltreffende uitvoering van die overeenkomsten.

(2)Op [scheduled for March 2018 – insert actual date] heeft de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties de resolutie 'Ontwikkeling van een mondiaal pact voor het milieu om de uitvoering van de internationale milieuwetgeving te versterken' [check final title, add reference] aangenomen, waarbij een open [intergouvernementele] werkgroep wordt opgericht om over een mondiaal pact voor het milieu ("het pact") te onderhandelen en is besloten dat de open [intergouvernementele] werkgroep vanaf 2018 bijeenkomt.

(3)In artikel 191 van het Verdrag worden de bevoegdheden van de Unie op milieugebied gespecificeerd. De Unie moet aan de onderhandelingen over het pact deelnemen om de integriteit van het recht van de Unie te beschermen en te waarborgen dat de regels van het internationaal recht en het recht van de Unie betreffende de bescherming van het milieu met elkaar verenigbaar blijven.

(4)Derhalve moet de Commissie worden gemachtigd om namens de Unie onderhandelingen te openen.