Overwegingen bij COM(2021)72 - Sluiting van een partnerschapsovereenkomst inzake duurzame visserij met de regering van Groenland en de regering van Denemarken anderzijds, en het bijbehorende uitvoeringsprotocol

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.

 
 
(1) De Commissie heeft namens de Europese Unie onderhandeld over een nieuwe partnerschapsovereenkomst inzake duurzame visserij tussen de Europese Unie enerzijds en de regering van Groenland en de regering van Denemarken anderzijds (hierna “de partnerschapsovereenkomst” genoemd) en over een nieuw uitvoeringsprotocol bij de partnerschapsovereenkomst.

(2) Ter afronding van die onderhandelingen zijn op 11 januari 2021 de partnerschapsovereenkomst en het uitvoeringsprotocol geparafeerd.

(3) Bij deze partnerschapsovereenkomst wordt de vorige overeenkomst tussen de Europese Gemeenschap enerzijds en de regering van Denemarken en de autonome regering van Groenland anderzijds, die op 28 juni 2007 in werking was getreden, ingetrokken.

(4) Overeenkomstig Besluit 2021/.../EU van de Raad 9 zijn de nieuwe partnerschapsovereenkomst en het bijbehorende uitvoeringsprotocol op [insert the date of signature] ondertekend.

(5) De partnerschapsovereenkomst en het bijbehorende uitvoeringsprotocol zijn vanaf de datum van ondertekening ervan op voorlopige basis toegepast.

(6) De partnerschapsovereenkomst en het bijbehorende uitvoeringsprotocol moeten namens de Europese Unie worden goedgekeurd.

(7) Bij artikel 12 van de overeenkomst is een gemengd comité opgericht dat belast is met de controle op de uitvoering van de overeenkomst. Voorts kan het gemengd comité overeenkomstig de artikelen 4 en 7 van het protocol bepaalde wijzigingen van het protocol goedkeuren. Om de goedkeuring van dergelijke wijzigingen te vergemakkelijken, dient de Commissie onder bepaalde voorwaarden te worden gemachtigd om deze wijzigingen goed te keuren volgens een vereenvoudigde procedure.