Bijlagen bij COM(1994)179 - Wijziging van Richtlijn 92/12/EEG betreffende de algemene regeling voor accijnsprodukten, het voorhanden hebben en het verkeer daarvan en de controles daarop, Richtlijn 92/81/EEG betreffende de harmonisatie van de struktuur van de accijns op minerale oliën en Richtlijn 92/82/EEG betreffende de onderlinge aanpassing van de accijnstarieven voor minerale oliën

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.

BIJLAGE


EUROPESE GEMEENSCHAP CERTIFICAAT VAN VRIJSTELLING VAN BTW EN ACCIJNZEN (Richtlijn 77/388/EEG, artikel 15, lid 10 - Richtlijn 92/12/EEG, artikel 23, lid 1)

>BEGIN VAN DE GRAFIEK>

Volgnummer (facultatief):

1. BEGUNSTIGDE ORGANISATIE / PERSOON

Naam: ..........

Straat en nummer: ..........

Postcode, plaats: ..........

Lid-Staat (van ontvangst): ..........

2. INSTANTIE DIE BEVOEGD IS VOOR HET VERLENEN VAN HET VISUM

(naam, adres en telefoonnummer):

..........

..........

3. VERKLARING VAN DE BEGUNSTIGDE ORGANISATIE OF PERSOON

De begunstigde organisatie of persoon (1) verklaart:

a) dat de in punt 5 genoemde geleverde goederen en/of diensten bestemd zijn (2):

Ovoor officieel gebruik als

Obuitenlandse diplomatieke missie

Obuitenlandse consulaire vertegenwoordiging

Ointernationale organisatie

Ostrijdkracht van een Staat die partij is bij het Noordatlantisch Verdrag (NATO-strijdkracht)

Ovoor persoonlijk gebruik in zijn hoedanigheid van lid van het personeel van de hierna vermelde organisatie: .......... ..........(aanduiding van de organisatie, zie punt 4)

b) dat de levering van de in punt 5 genoemde goederen en/of diensten voldoet aan de voorwaarden en limieten die van toepassing zijn met betrekking tot de vrijstelling in de in punt 1 genoemde Lid-Staat van ontvangst, en

c) dat bovenstaande inlichtingen te goeder trouw zijn verstrekt. De begunstigde organisatie of persoon verplicht zich tot het betalen in de Lid-Staat waar de goederenleveringen en/of de dienstverrichtingen plaatsvinden, van de BTW en/of de accijnzen die verschuldigd zijn ingeval deze leveringen en/of dienstverrichtingen niet voldoen aan de voorwaarden voor vrijstelling of ingeval deze goederen en/of diensten niet aangewend worden voor het beoogde gebruik.

..........

Plaats, datum

..........

Naam en hoedanigheid van de ondergetekende

..........

Handtekening

4. VISUM VAN DE ORGANISATIE (in geval van vrijstelling voor persoonlijk gebruik)

..........

Plaats, datum

Stempel

..........

Naam en hoedanigheid van de ondergetekende

..........

Handtekening

5. OMSCHRIJVING VAN DE LEVERING VAN GOEDEREN EN/OF DIENSTEN WAARVOOR VRIJSTELLING VAN BTW EN/OF ACCIJNZEN WORDT GEVRAAGD

A. Gegevens betreffende de leverancier en/of dienstverrichter

1. Naam en adres: ..........

2. Lid-Staat: ..........

3. BTW-identificatienummer: .......... (facultatief)

en/of nummer van het belastingentrepot: .......... (facultatief)

B. Gegevens betreffende de goederen en/of diensten

Nr.

Gedetailleerde omschrijving van de goederen

en/of diensten (3)

(of referentie van de aangehechte bestelbon)

Hoeveelheid

of aantal

Bedrag zonder BTW en accijnzen

Prijs per eenheid

Totale prijs

Valuta

Totaal bedrag:

6. VERKLARING (VISUM) VAN DE BEVOEGDE INSTANTIE VAN DE LID-STAAT VAN ONTVANGST

De in punt 5 vermelde goederenleveringen en/of dienstverrichtingen (4) voldoen aan de voorwaarden om (2):

Ovolledig

Otot een bedrag van .......... (valuta)

van BTW en/of accijnzen vrijgesteld te worden.

..........

Plaats, datum

Stempel

..........

Naam en hoedanigheid van de ondergetekende

..........

Handtekening

7. ONTHEFFING VAN VISUM (uitsluitend in geval van vrijstelling voor officieel gebruik)

Bij brief nr. .......... (referentie van het dossier) van ........................................ (datum), werd .......... (vermelding van de begunstigde organisatie) door .......... (vermelding van de bevoegde instantie van de Lid-Staat van ontvangst) ontheven van de verplichting het in punt 6 bedoelde visum te vragen.

..........

Plaats, datum

Stempel

..........

Naam en hoedanigheid van de ondergetekende

..........

Handtekening

(1) Doorhalen hetgeen niet van toepassing is.

(2) Aankruisen hetgeen van toepassing is.

(3) De niet gebruikte ruimte onbruikbaar maken. Dit vereiste geldt ook voor de bestelbon.

(4) Niet voor vrijstelling in aanmerking komende goederenleveringen en/of dienstverrichtingen zijn doorgehaald.

>EIND VAN DE GRAFIEK>

IN DE TOELICHTING MINIMAAL TE VERSTREKKEN INFORMATIE

1. Voor de leverancier/dienstverrichter dient dit certificaat als bewijsstuk inzake de in artikel 15, lid 10, van Zesde BTW-Richtlijn 77/388/EEG en in artikel 23, lid 1, van Richtlijn 92/12/EEG bedoelde belastingvrijstelling voor de goederenleveringen en/of dienstverrichtingen aan begunstigde organisaties of personen. Derhalve moet voor elke betrokken leverancier/dienstverrichter een afzonderlijk certificaat worden opgesteld. Bovendien moet de leverancier/dienstverrichter dit certificaat overeenkomstig de wettelijke bepalingen van zijn Lid-Staat bewaren.

2. a) Het certificaat moet worden opgesteld op een in een van de officiële talen van de Europese Gemeenschap gedrukt formulier. Het moet worden ingevuld in een door de Lid-Staat van ontvangst erkende taal.

b) Indien voor de omschrijving van de goederen en diensten (punt 5.B van het certificaat) verwezen wordt naar een bestelbon die luidt in een andere taal dan een in de Lid-Staat van ontvangst erkende taal, moet de begunstigde organisatie/persoon een vertaling bijvoegen.

c) Indien anderzijds het certificaat is ingevuld in een andere taal dan een door de Lid-Staat van de leverancier/dienstverrichter erkende taal, moet de begunstigde organisatie/persoon een vertaling van de gegevens betreffende de goederen en/of diensten in punt 5.B bijvoegen.

d) Onder erkende taal moet worden verstaan een van de officieel in de Lid-Staat gebruikte talen of enige andere officiële taal van de Gemeenschap waarvan de Lid-Staat verklaart dat zij in dit verband gebruikt kan worden.

3. Met zijn verklaring in punt 3 van het certificaat geeft de begunstigde organisatie/persoon de elementen aan die nodig zijn om de gegrondheid van de vraag om vrijstelling in de Lid-Staat van ontvangst te kunnen beoordelen.

4. Met haar visum in punt 4 van het certificaat verklaart de organisatie dat de begunstigde deel uitmaakt van het personeel.

5. a) De verwijzing naar de bestelbon (punt 5.B van het certificaat) omvat ten minste de datum en het volgnummer. Deze bestelbon bevat alle gegevens die in punt 5 van het certificaat worden genoemd. Indien het certificaat door de bevoegde instantie van het land van ontvangst van een visum wordt voorzien, moet ook de bestelbon afgestempeld worden.

b) Het BTW-identificatienummer van de leverancier/dienstverrichter en/of het in artikel 4, onder b), van Richtlijn 92/12/EEG bedoelde nummer van het belastingentrepot van de leverancier moet(en) worden vermeld indien bij de begunstigde organisatie/persoon bekend.

c) De valuta wordt door middel van een uit drie letters bestaande code, conform de door de "International Standard Organization" opgestelde internationale ISO/DIS 4217-norm, aangegeven (1).

6. De bovenbedoelde verklaring van de begunstigde organisatie/persoon wordt in punt 6 van het certificaat gewaarmerkt door het visum van de bevoegde instantie van het land van ontvangst. Deze instantie kan haar visum afhankelijk stellen van de voorafgaande goedkeuring door een andere autoriteit van haar Lid-Staat, bij voorbeeld de minister van Buitenlandse Zaken. Deze goedkeuring moet worden gevraagd door de in belastingzaken bevoegde instantie.

7. Ter vereenvoudiging van de procedure kunnen de bevoegde autoriteiten de begunstigde organisaties ontheffen van de verplichting een visum te vragen in geval van vrijstelling voor officieel gebruik. In dat geval vermeldt de begunstigde organisatie deze ontheffing in punt 7 van het certificaat.

(1) Ter informatie volgen hierna de codes van een aantal vaak gebruikte valuta's:

BEF (Belgische frank), DEM (Duitse mark), DKK (Deense kroon), ESP (Spaanse peseta), FRF (Franse frank), GBP (pond sterling), GRD (Griekse drachme), IEP (Iers pond), ITL (Italiaanse lire), LUF (Luxemburgse frank), NLG (Nederlandse gulden), PTE (Portugese escudo) en USD (dollar van de Verenigde Staten).