Bijlagen bij COM(1995)479-2 - Wijziging van de bijlage bij Richtlijn 93/7/EEG betreffende de teruggave van cultuurgoederen die op onrechtmatige wijze buiten het grondgebied van een Lid-Staat zijn gebracht

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.

bijlage bij Richtlijn 93/7/EEG wordt als volgt gewijzigd:

a) onder A:

i) wordt de omschrijving onder punt 3 vervangen door:

"Afbeeldingen en schilderijen die niet tot categorie 3 A of categorie 4 behoren en geheel met de hand zijn vervaardigd, ongeacht op welke ondergrond en van welke materialen";

ii) wordt het volgende nieuwe punt 3 A ingevoegd:

"3 A. Aquarellen, gouaches en pasteltekeningen die geheel met de hand zijn vervaardigd, ongeacht op welke ondergrond";

iii) wordt de omschrijving onder punt 4 vervangen door:

"Mozaïeken, ongeacht van welke materialen, die geheel met de hand zijn vervaardigd en niet tot categorie 1 of categorie 2 behoren, en tekeningen die geheel met de hand zijn vervaardigd, ongeacht op welke ondergrond en van welke materialen".

b) onder B:

wordt de volgende nieuwe categorie ingevoegd:

"30 000

- 3A (Aquarellen, gouaches en pasteltekeningen)".


Artikel 2

De Lid-Staten doen de nodige wettelijke en bestuursrechtelijke bepalingen in werking treden om binnen zes maanden na vaststelling ervan aan deze richtlijn te voldoen. Zij stellen de Commissie daarvan onverwijld in kennis.

Wanneer de Lid-Staten deze bepalingen aannemen, wordt in die bepalingen naar onderhavige richtlijn verwezen of wordt hiernaar verwezen bij de officiële bekendmaking van die bepalingen. De regels voor deze verwijzing worden vastgelegd door de Lid-Staten.


Artikel 3

Deze richtlijn is gericht tot de Lid-Staten.

(1) PB nr. L 74 van 27. 3. 1993, blz. 74.