Bijlagen bij COM(1997)214 - Goedkeuring van de wijziging van het Verdrag inzake de beheersing van de grensoverschrijdende overbrenging van gevaarlijke afvalstoffen en de verwijdering ervan (Verdrag van Basel) als vastgelegd in Besluit III/1 van de Conferentie der Partijen

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.

bijlage VII genoemde partij verbiedt de grensoverschrijdende overbrenging van gevaarlijke afvalstoffen naar andere staten dan de in bijlage VII genoemde, wanneer deze zijn bestemd om te worden verwijderd volgens handelingen als bedoeld in bijlage IV A.

2. Iedere in bijlage VII genoemde partij beëindigt tot 31 december 1997 geleidelijk de grensoverschrijdende overbrenging van gevaarlijke afvalstoffen als bedoeld in artikel 1, eerste lid, letter A, van het Verdrag naar andere staten dan de in bijlage VII genoemde, wanneer deze zijn bestemd om te worden verwijderd volgens handelingen als bedoeld in bijlage IV B, en verbiedt deze met ingang van die datum. Een dergelijke grensoverschrijdende overbrenging wordt slechts verboden, wanneer de desbetreffende afvalstoffen in het Verdrag als gevaarlijk worden aangemerkt.".

Nieuwe bijlage VII:

"Partijen en andere staten die lid zijn van de OESO; en de EG en Liechtenstein.".