Bijlagen bij COM(2007)596 - Standpunt EG over het Voorstel tot wijziging van de douaneovereenkomst inzake het internationale vervoer van goederen onder dekking van carnets TIR (TIR-Overeenkomst 1975)

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.

BIJLAGE

De bestaande tekst van bijlage 8, artikel 13, lid 1, wordt vervangen door:

"1. De werking van de TIR-Raad van Bestuur en het TIR-secretariaat wordt gefinancierd, tot andere financieringsbronnen zijn gevonden, door een bedrag per TIR-carnet dat door de in artikel 6 bedoelde internationale organisatie is afgegeven. Dit bedrag wordt door de Commissie van Beheer goedgekeurd."

Een nieuwe toelichting wordt toegevoegd :

"8.13.1-3 Bedrag

Het in lid 1 bedoelde bedrag is gebaseerd op a) het budget en de begroting van de TIR-Raad van Bestuur en het TIR-Secretariaat zoals goedgekeurd door de Commissie van Beheer, en b) de door de internationale organisatie opgestelde prognose van het aantal af te geven TIR-carnets."

De bestaande tekst van Bijlage 8, artikel 13, lid 2, wordt vervangen door:

"2. De procedure voor de financiering van de TIR-Raad van Bestuur en het TIR-Secretariaat wordt door de Commissie van Beheer goedgekeurd".

Een nieuwe toelichting wordt toegevoegd:

"8.13.2. Na overleg met de in artikel 6 bedoelde internationale organisatie komt de in lid 2 bedoelde procedure tot uiting in de overeenkomst tussen de Economische Commissie voor Europa van de VN, handelende in opdracht van en namens de overeenkomstsluitende partijen, en de in artikel 6 bedoelde internationale organisatie. Deze overeenkomst wordt door de Commissie van Beheer goedgekeurd."

[1] PB L 252 van 14.09.1978.

[2] PB L 31 van 2.2.1983, blz. 13.