Bijlagen bij COM(2007)227-1 - Voorstellen tot wijziging van Verordening 318/2006 houdende een gemeenschappelijke marktordening in de sector suiker en van Verordening 320/2006 tot instelling van een tijdelijke regeling voor de herstructurering van de suikerindustrie in de EG

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.

bijlage III bij die verordening vastgestelde nationale en regionale quota jaarlijks moeten worden aangepast als gevolg van de toepassing van verschillende mechanismen waardoor de aan de individuele ondernemingen toegekende quota worden verhoogd of verlaagd. In artikel 10, lid 1, van Verordening (EG) nr. 318/2006 zijn ook de artikelen 14 en 19 van die verordening vermeld, welke artikelen respectievelijk betrekking hebben op de overboeking van overtollige suiker en de onttrekking van suiker aan de markt. De toepassing van die artikelen heeft echter geen verhoging of verlaging van quota tot gevolg. Daarom moeten de betrokken vermeldingen worden geschrapt.

25. Verordening (EG) nr. 318/2006 moet daarom dienovereenkomstig worden gewijzigd.

26. In de onderhavige verordening moet rekening worden gehouden met het feit dat in het verkoopseizoen 2006/2007 in het kader van de bij Verordening (EG) nr. 320/2006 ingestelde herstructureringsregeling afstand is gedaan van het totale quotum voor de productie van inulinestroop,

HEEFT DE VOLGENDE VERORDENING VASTGESTELD:

Artikel 1

Verordening (EG) nr. 318/2006 wordt als volgt gewijzigd:

1) In artikel 6 wordt lid 6 vervangen door:

"6. Met instemming van de betrokken lidstaat mag in sectorale overeenkomsten van het bepaalde in de leden 3, 4 en 5 worden afgeweken.".

2) Artikel 10 wordt vervangen door:

“Artikel 10 Beheer van de quota

1. Volgens de in artikel 39, lid 2, bedoelde procedure worden de in bijlage III vastgestelde quota voor elk van de verkoopseizoenen 2008/2009, 2009/2010 en 2010/2011 aangepast uiterlijk eind februari van het voorgaande verkoopseizoen. De aanpassingen zijn het gevolg van de toepassing van de artikelen 8 en 9 van de onderhavige verordening, lid 2 van het onderhavige artikel en artikel 3 en artikel 4 bis, lid 4, van Verordening (EG) nr. 320/2006.

2. Rekening houdend met de resultaten van de bij Verordening (EG) nr. 320/2006 ingestelde herstructureringsregeling, neemt de Commissie uiterlijk eind februari 2010 volgens de in artikel 39, lid 2, van de onderhavige verordening bedoelde procedure een besluit over het gemeenschappelijke percentage waarmee de bestaande suiker- en isoglucosequota per lidstaat of regio moeten worden verlaagd om verstoringen van het marktevenwicht in de verkoopseizoenen vanaf 2010/2011 te voorkomen. De lidstaten passen het quotum van elke onderneming dienovereenkomstig aan.

In afwijking van de eerste alinea wordt voor de lidstaten waarvoor het nationale quotum is verlaagd als gevolg van de afstanddoening van quotum overeenkomstig artikel 3 en artikel 4 bis , lid 4, van Verordening (EG) nr. 320/2006, het toe te passen percentage vastgesteld volgens de in bijlage VIII bij de onderhavige verordening vastgestelde criteria.

Deze lidstaten passen voor elke onderneming op hun grondgebied die over een quotum beschikt, het door toepassing van bijlage VIII verkregen percentage aan naar evenredigheid van de individuele afstanddoening van quotum in het kader van de herstructureringsregeling waarvan voor de betrokken onderneming sprake is, en op zodanige wijze dat de totale verlaging van de quota in de lidstaat die voortvloeit uit het in de tweede alinea bedoelde percentage, ongewijzigd blijft.".

3) Artikel 11 wordt als volgt gewijzigd:

a) De titel wordt vervangen door:

“Artikel 11 Herverdeling van het nationale quotum en verlaging van quota".

b) De volgende zin wordt toegevoegd aan lid 1:

"De lidstaten passen daarbij objectieve en niet-discriminerende criteria toe."

c) Het volgende lid wordt toegevoegd:

"4. In afwijking van lid 3 passen de lidstaten in het geval dat artikel 4 bis van Verordening (EG) nr. 320/2006 wordt toegepast, het aan de betrokken onderneming toegekende suikerquotum aan door de overeenkomstig lid 4 van dat artikel bepaalde verlaging toe te passen binnen de grenzen van het in lid 1, tweede streepje, van het onderhavige artikel vastgestelde percentage.".

4) In artikel 15, lid 1, wordt punt c) vervangen door:

"c) de overeenkomstig de artikelen 19 en 19 bis aan de markt onttrokken hoeveelheden suiker, isoglucose en inulinestroop waarvoor de in artikel 19, lid 3, bedoelde verplichtingen niet worden nagekomen.".

5) Artikel 19 wordt vervangen door:

"Artikel 19 Onttrekking van suiker aan de markt

1. Om het structurele marktevenwicht in stand te houden bij een prijsniveau dat dicht bij de referentieprijs ligt, kan de Commissie met inachtneming van de verplichtingen van de Gemeenschap die voortvloeien uit de overeenkomstig artikel 300 van het Verdrag gesloten overeenkomsten, besluiten om die hoeveelheden in het kader van de quota geproduceerde suiker of isoglucose die de overeenkomstig lid 2 berekende drempel te boven gaan, aan de markt te onttrekken tot het begin van het volgende verkoopseizoen.

2. Voor elke onderneming die over een quotum beschikt, wordt de in lid 1 bedoelde onttrekkingsdrempel berekend door haar quotum te vermenigvuldigen met een coëfficiënt die uiterlijk op 31 oktober van het betrokken verkoopseizoen op basis van de voor dat verkoopseizoen verwachte markttendensen wordt vastgesteld volgens de in artikel 39, lid 2, bedoelde procedure.

3. Elke onderneming die over een quotum beschikt, slaat gedurende de periode van onttrekking aan de markt op eigen kosten de suiker op die binnen haar quotum wordt geproduceerd boven de overeenkomstig lid 2 berekende drempel.

De in een verkoopseizoen aan de markt onttrokken hoeveelheden suiker of isoglucose worden behandeld als de eerste hoeveelheden die worden geproduceerd binnen het quotum voor het volgende verkoopseizoen. Met inachtneming van de verwachte tendensen op de suikermarkt kan evenwel volgens de in artikel 39, lid 2, bedoelde procedure worden besloten om alle aan de markt onttrokken suiker of isoglucose dan wel een deel daarvan voor het lopende en/of het volgende verkoopseizoen te beschouwen als:

a) hetzij overtollige suiker of overtollige isoglucose die beschikbaar is om industriële suiker of industriële isoglucose te worden,

b) hetzij tijdelijke quotumproductie waarvan een deel kan worden gereserveerd voor uitvoer met inachtneming van de verplichtingen van de Gemeenschap die voortvloeien uit de overeenkomstig artikel 300 van het Verdrag gesloten overeenkomsten.

4. Indien de suikervoorziening in de Gemeenschap ontoereikend is, kan volgens de in artikel 39, lid 2, bedoelde procedure worden besloten dat een bepaalde hoeveelheid aan de markt onttrokken suiker vóór het einde van de periode van onttrekking aan de markt mag worden verkocht op de communautaire markt.".

6) Het volgende artikel 19 bis wordt ingevoegd:

"Artikel 19 bis Onttrekking van suiker aan de markt in de verkoopseizoenen 2007/2008, 2008/2009 en 2009/2010

1. In afwijking van artikel 19, lid 2, kan de Commissie volgens de in artikel 39, lid 2, bedoelde procedure besluiten om de in artikel 19, lid 2, bedoelde coëfficiënt voor de verkoopseizoenen 2007/2008, 2008/2009 en 2009/2010 uiterlijk op 16 maart van het voorgaande verkoopseizoen vast te stellen, rekening houdend met het resultaat van de verlaging in elke lidstaat van het in bijlage III bij deze verordening vastgestelde nationale suikerquotum blijkens een vergelijking met de op 1 juli 2006 geldende versie van die bijlage III. Voor de lidstaten die op 1 juli 2006 nog geen lid van de Gemeenschap waren, betreft het een vergelijking met de versie van die bijlage III die gold op de datum van hun toetreding tot de Gemeenschap.

Voor de toepassing van het onderhavige artikel wordt het bij artikel 1, lid 1, van Verordening (EG) nr. 290/2007 van de Commissie* vastgestelde onttrekkingspercentage voor het verkoopseizoen 2007/2008 omgezet in een coëfficiënt van 0,865.

2. Op basis van geactualiseerde markttendensen kan uiterlijk op 31 oktober van het betrokken verkoopseizoen volgens de in artikel 39, lid 2, bedoelde procedure worden besloten de overeenkomstig lid 1 van het onderhavige artikel vastgestelde coëfficiënt te verlagen.

3. De in artikel 19, lid 2, en in de leden 1 en 2 van het onderhavige artikel bedoelde coëfficiënten worden in het betrokken verkoopseizoen niet toegepast voor een onderneming die met ingang van het volgende verkoopseizoen overeenkomstig artikel 3, lid 1, onder a) of b), van Verordening (EG) nr. 320/2006 afstand doet van het totale aan haar toegekende quotum.

4. Voor de lidstaten waarvoor het nationale suikerquotum is verlaagd als gevolg van de afstanddoening van quotum overeenkomstig artikel 3 van Verordening (EG) nr. 320/2006, worden de overeenkomstig artikel 19, lid 2, of de leden 1 en 2 van het onderhavige artikel vastgestelde coëfficiënten aangepast overeenkomstig bijlage IX bij de onderhavige verordening.

Deze lidstaten passen voor elke onderneming op hun grondgebied die over een suikerquotum beschikt, de door toepassing van bijlage IX verkregen coëfficiënt aan naar evenredigheid van de individuele afstanddoening van suikerquotum in het kader van de herstructureringsregeling waarvan voor de betrokken onderneming sprake is, en op zodanige wijze dat de voor die lidstaat als geheel toe te passen coëfficiënt in de zin van bijlage IX ongewijzigd blijft.

* PB L 78 van 17.3.2007, blz. 20.".

7) In artikel 29, lid 1, wordt de eerste alinea vervangen door:

"De traditionele voorzieningsbehoefte van de Gemeenschap aan suiker voor raffinage bedraagt 2 324 735 ton, uitgedrukt in witte suiker, per verkoopseizoen.".

8) In punt VI van bijlage V wordt "artikel 10, lid 3," vervangen door "artikel 10, lid 2.".

9) De tekst in de bijlage bij deze verordening wordt toegevoegd als de bijlagen VIII en IX.

Artikel 2

Deze verordening treedt in werking op de derde dag volgende op die van haar bekendmaking in het Publicatieblad van de Europese Unie .

Deze verordening is verbindend in al haar onderdelen en is rechtstreeks toepasselijk in elke lidstaat.

Gedaan te Brussel,

Voor de Raad

De Voorzitter

BIJLAGE

"BIJLAGE VIII

BEREKENING VAN HET PERCENTAGE DAT MOET WORDEN TOEGEPAST VOOR DE LIDSTATEN WAARVOOR HET NATIONALE QUOTUM IS VERLAAGD

1. Voor de berekening overeenkomstig punt 2 gelden de volgende definities:

a) onder "toe te passen percentage" wordt verstaan het percentage dat in de betrokken lidstaat moet worden toegepast op de quota zoals toegekend aan de onderscheiden ondernemingen;

b) onder "gemeenschappelijk percentage" wordt verstaan het overeenkomstig artikel 10, lid 2, eerste alinea, door de Commissie vastgestelde gemeenschappelijke percentage;

c) onder "verlaging" wordt verstaan het getal dat wordt verkregen door de totale afstanddoening van quota in de betrokken lidstaat te delen door het nationale quotum zoals vastgesteld in de op 1 juli 2006 geldende versie van bijlage III bij deze verordening. Voor de lidstaten die op 1 juli 2006 nog geen lid van de Gemeenschap waren, heeft de verwijzing naar bijlage III betrekking op de op de datum van hun toetreding tot de Gemeenschap geldende versie van die bijlage.

2. Het toe te passen percentage is gelijk aan het gemeenschappelijke percentage, vermenigvuldigd met 1 – [(1/0,6) x de verlaging].

Als het resultaat lager is dan 0, is het toe te passen percentage gelijk aan 0.

BIJLAGE IX

BEREKENING VAN DE COËFFICIËNT DIE MOET WORDEN TOEGEPAST VOOR DE LIDSTATEN WAARVOOR HET NATIONALE SUIKERQUOTUM IS VERLAAGD

1. Voor de berekeningen overeenkomstig de punten 2 en 3 gelden de volgende definities:

a) onder "toe te passen coëfficiënt" wordt verstaan de coëfficiënt die in de betrokken lidstaat moet worden toegepast op de quota van de onderscheiden ondernemingen;

b) onder "verlaging" wordt verstaan het getal dat wordt verkregen door de totale afstanddoening van suikerquota in de betrokken lidstaat, met inbegrip van de afstanddoeningen in het verkoopseizoen waarvoor de onttrekking aan de markt geldt, te delen door het nationale suikerquotum zoals vastgesteld in de op 1 juli 2006 geldende versie van bijlage III bij deze verordening; voor de lidstaten die op 1 juli 2006 nog geen lid van de Gemeenschap waren, moet voor de berekening de op de datum van hun toetreding tot de Gemeenschap geldende versie van die bijlage III worden gebruikt;

c) onder "coëfficiënt" wordt verstaan de overeenkomstig artikel 19, lid 2, of artikel 19 bis, leden 1 en 2, door de Commissie vastgestelde coëfficiënt.

2. Voor het verkoopseizoen 2007/2008 is de toe te passen coëfficiënt gelijk aan de coëfficiënt, verhoogd met [(1/0,5) x de verlaging] x (1 – de coëfficiënt).

Als het resultaat hoger is dan 1, is de toe te passen coëfficiënt gelijk aan 1.

3. Voor de verkoopseizoenen 2008/2009 en 2009/2010 is de toe te passen coëfficiënt gelijk aan de coëfficiënt, verhoogd met [(1/0,6) x de verlaging] x (1 – de coëfficiënt).

Als het resultaat hoger is dan 1, is de toe te passen coëfficiënt gelijk aan 1."

FINANCIEEL MEMORANDUM |

1. | BEGROTINGSPOST (nomenclatuur van 2007): 05 02 05 05 02 16 680 | KREDIETEN (begroting 2007): 323 mln. € p.m. mln. € p.m. mln. € |

2. | TITEL VAN DE MAATREGEL: – Verordening van de Raad houdende wijziging van Verordening (EG) nr. 320/2006 tot instelling van een tijdelijke regeling voor de herstructurering van de suikerindustrie in de Europese Gemeenschap; – Verordening van de Raad tot wijziging van Verordening (EG) nr. 318/2006 houdende een gemeenschappelijke ordening der markten in de sector suiker |

3. | RECHTSGRONDSLAG: De artikelen 36 en 37 van het EG-Verdrag |

4. | DOEL VAN DE MAATREGEL: – de regeling voor een vrijwillige herstructurering in de sector suiker verbeteren en een verdere stimulans voor deelneming aan die regeling geven; – het structurele marktevenwicht in stand houden door de regels betreffende een tijdelijke onttrekking van suiker aan de markt in de verkoopseizoenen 2007/2008, 2008/2009 en 2009/2010 te verfijnen. |

5. | FINANCIËLE CONSEQUENTIES | PERIODE VAN 12 MAANDEN (mln. EUR) | LOPEND BEGROTINGSJAAR 2007 (mln. EUR) | VOLGEND BEGROTINGSJAAR 2008 (mln. EUR) |

5.0 | UITGAVEN TEN LASTE VAN – DE EG-BEGROTING (RESTITUTIES / INTERVENTIES) – NATIONALE BEGROTINGEN – ANDERE | – | + 332 |

5.1 | ONTVANGSTEN – EIGEN MIDDELEN EG (HEFFINGEN / DOUANERECHTEN) – OP NATIONAAL VLAK | – | – 204 |

2009 | 2010 | 2011 | 2012 |

5.0.1 | RAMING VAN DE UITGAVEN | + 62 | – | – | – |

5.1.1 | RAMING VAN DE ONTVANGSTEN | – 136 |

5.2 | BEREKENINGSMETHODE: Zie de berekeningen in de bijlage. |

6.0 | FINANCIERING MOGELIJK UIT KREDIETEN DIE IN HET BETROKKEN HOOFDSTUK VAN DE LOPENDE BEGROTING ZIJN OPGEVOERD ? | JA/NEEN |

6.1 | FINANCIERING MOGELIJK DOOR OVERSCHRIJVING VAN EEN HOOFDSTUK NAAR EEN ANDER HOOFDSTUK VAN DE LOPENDE BEGROTING ? | JA/NEEN |

6.2 | AANVULLENDE BEGROTING NODIG ? | JA/NEEN |

6.3 | MOETEN OP DE VOLGENDE BEGROTING KREDIETEN WORDEN OPGEVOERD ? | JA/NEEN |

OPMERKINGEN: Het beginsel van zelffinanciering van het tijdelijke herstructureringsfonds blijft ook in het kader van deze nieuwe regeling van kracht. Steun in het kader van Verordening (EG) nr. 320/2006 van de Raad kan slechts worden toegekend binnen de grenzen van de in het herstructureringsfonds beschikbare kredieten. In de bijlage (punt 5) is een simulatie opgenomen van de financiële situatie van het herstructureringsfonds bij toepassing van deze nieuwe regeling. De in Verordening (EG) nr. 318/2006 van de Raad aan te brengen wijzigingen hebben tot doel het marktevenwicht te verbeteren in het geval dat op de interne markt een suikeroverschot zou kunnen ontstaan, en zullen als zodanig niet tot extra begrotingsuitgaven leiden. |

BIJLAGE |

1 – Verwachte beschikbare middelen in het herstructureringsfonds aan het einde van het verkoopseizoen 2007/2008 (huidige regeling) |

(mln. €) |

Uitgaven | Ontvangsten | Saldo | Gecumuleerd saldo |

Verkoopseizoen 2006/2007 | 1 358 | 2 145 | 787 |

Verkoopseizoen 2007/2008 | 573 | 2 866 | 2 293 | 3 080 |

2 – Kosten van de vrijstelling van de in 2007/2008 te betalen herstructureringsheffing voor de aan de markt onttrokken hoeveelheden (in het geval dat in 2008/2009 afstand wordt gedaan van een hoeveelheid quotum die ten minste gelijk is aan de aan de markt onttrokken hoeveelheid) |

Maximale verlaging van de herstructureringsheffing in het verkoopseizoen 2007/2008 = 173,8 €/t x 12 % x 16,1 mln. t: ongeveer 340 mln. € |

Deze vrijstelling zou een effect hebben in: |

– maart 2008 (begroting 2008) wat de betaling van de 1e tranche (60 %) van de tijdelijke herstructureringsheffing betreft: 340*60% = 204 mln. € |

– november 2008 (begroting 2009) wat de betaling van de 2e tranche (40 %) van de tijdelijke herstructureringsheffing betreft: 340*40 % = 136 mln. € |

Gecumuleerd saldo aan het einde van het verkoopseizoen 2007/2008: 3 080 – 340 = 2 740 mln. € |

3 – Kosten van de verhoging met terugwerkende kracht van het voor de suikerbietentelers bestemde deel voor de jaren 1 en 2 |

Kosten van deze maatregel: ongeveer 373 mln. € (zie de gedetailleerde berekeningen hierna) |

Gecumuleerd saldo aan het einde van het verkoopseizoen 2007/2008: 2 740 – 373 = 2 367 mln. € |

4 – Kosten van de verhoging met terugwerkende kracht van het voor de ondernemingen bestemde deel voor de jaren 1 en 2 |

Kosten van deze maatregel: ongeveer 22 mln. € (zie de gedetailleerde berekeningen hierna) |

Gecumuleerd saldo aan het einde van het verkoopseizoen 2007/2008: 2 367 – 22 = 2 345 mln. € |

Deze betalingen met terugwerkende kracht (voor de suikerbietentelers bestemd deel + voor de ondernemingen bestemd deel) bedragen: |

291 mln. € | wat het verkoopseizoen 2006/2007 betreft: Dit bedrag zal hoogstwaarschijnlijk worden betaald in het begrotingsjaar 2008 |

104 mln. € | wat het verkoopseizoen 2007/2008 betreft. Dit bedrag zal worden betaald: |

voor 40 % in juni 2008 (begroting 2008): | 41 mln. € |

voor 60% in november 2008 (begroting 2009): | 62 mln. € |

5 – Simulatie van de situatie van het herstructureringsfonds nadat voor de hoeveelheden quotum waarvan in het verkoopseizoen 2008/2009 afstand zal zijn gedaan, enerzijds 625 €/t aan herstructureringssteun, waarvan 10 % voor de suikerbietentelers, en anderzijds een aanvullende betaling voor de suikerbietentelers ten bedrage van 237,5 €/t zullen zijn toegekend |

Als in jaar 3 afstand zou worden gedaan van ongeveer 3,85 mln. ton aan quotum, zou het herstructureringsfonds volledig zijn besteed (restsaldo: slechts ongeveer 54 mln. €) |

mln. € | Uitgaven | Ontvangsten | Saldo | Gecumuleerd saldo |

Verkoopseizoen 2006/2007 | 1 649 | 2 145 | 496 |

Verkoopseizoen 2007/2008 | 677 | 2 526 | 1 849 | 2 345 |

Verkoopseizoen 2008/2009 | 3 730 | 1 439 | –2 291 | 54 |

Verkoopseizoen 2009/2010 | geen heffing | 0 | 54 |

Totaal | 6 056 | 6 110 | 54 |

Gedetailleerde berekeningen |

Kosten van de met terugwerkende kracht aan de suikerbietentelers te betalen steun |

Herstructureringssteun suikerbietentelers 2008/2009 (a) | 62,5 | = 10%*625 €/t |

Aanvullende betaling suikerbietentelers (b) | 237,5 |

Totaal bedrag suikerbietentelers: (a) + (b) | 300 |

=> in % van herstructureringssteun 2006/2007 (730 €/t) | 41,10 |

Streefpercentage: | 41,10% |

2006/2007 | Feitelijk percentage | Verschil t.o.v. streefpercentage | Betrokken hoeveelheid (ton) | Kosten van de met terugwerkende kracht te betalen steun: % verschil x hoeveelheid x herstructureringssteun 2006/2007 |

IR | 32,3** | 8,80 | 199 260 | 12 794 485 |

SV | 12,5 | 28,60 | 42 562 | 8 884 818 |

IT | 10 | 31,10 | 778 737,2 | 176 773 344 |

ES - Linares | 10 | 31,10 | 75 325 | 17 098 775 |

ES - Ciudad Real | 15 | 26,10 | 17 793,5 | 3 389 662 |

PT | 10 | 31,10 | 35 218 | 2 798 070 |

BE-NL inuline * | 10 | 31,10 | 296 195,8 | 50 427 335 |

FR inuline * | 10 | 31,10 | 24 521 | 5 566 267 |

Totaal | 277 732 755 |

* Omdat geen gegevens beschikbaar zijn over het aan de suikerbietentelers en de loonwerkbedrijven toegekende deel, is uitgegaan van het minimum van 10 % |

** Nog niet definitief. |

Streefpercentage: | 41,10% |

2007/2008 | Feitelijk percentage | Verschil t.o.v. streefpercentage | Betrokken hoeveelheid (ton) | Kosten van de met terugwerkende kracht te betalen steun: % verschil x hoeveelheid x herstructureringssteun 2007/2008 |

IT | 10 | 31,10 | 24 860,499 | 5 643 333 |

PT | 28 | 13,10 | 19 500 | 1 864 200 |

ES - Linares | 10 | 31,10 | 12 186,6 | 2 766 358 |

ES - Ciudad Real | 15 | 26,10 | 4 492,2 | 855 764 |

FI | 17 | 24,10 | 56 087 | 9 865 703 |

HU | 27 | 14,10 | 108 093 | 11 122 770 |

CZ | 29,3 | 11,80 | 102 472,793 | 8 823 932 |

SK | 20 | 21,10 | 70 133 | 10 800 482 |

EL | 17 | 24,10 | 158 800 | 20 949 690 |

SL | 10 | 31,10 | 52 973 | 12 024 871 |

LV | 20 | 21,10 | 66 505 | 10 241 770 |

Voor isoglucose geldt het minimum van 10 % niet | Totaal | 94 958 874 |

Totaal voor de twee verkoopseizoenen: | 372 691 629 |

Kosten van de met terugwerkende kracht aan de ondernemingen te betalen steun |

Voor de ondernemingen bestemd deel wat het verkoopseizoen 2008/2009 betreft = 90%*625 = 562,5 €/t | Streefbedrag: 562,5 |

2006/2007 | Feitelijk percentage | Ontvangen bedrag per ton = feitelijk percentage x herstructureringssteun 2006/2007 | Streefbedrag: | Kosten van de met terugwerkende kracht te betalen steun = verschil tussen streefbedrag en feitelijk ontvangen bedrag x betrokken hoeveelheid |

IR | 67,7 | 494,21 | 562,5 | 13 607 465 |

SV | 87,5 | 638,75 | 562,5 | 0 |

IT | 90 | 657 | 562,5 | 0 |

ES - Linares | 90 | 657 | 562,5 | 0 |

ES - Ciudad Real | 85 | 620,5 | 562,5 | 0 |

PT | 90 | 229,95 | 196,875* | 0 |

BE-NL inuline | 90 | 492,75 | 421,875** | 0 |

FR inuline | 90 | 657 | 562,5 | 0 |

Geldt niet voor isoglucose | Totaal | 13 607 465 |

* Productie-installaties niet ontmanteld (art. 3, lid 5, onder c), van V. 320/2006) ** Productie-installaties gedeeltelijk ontmanteld (art. 3, lid 5, onder b), van V. 320/2006). |

2007/2008 | Feitelijk percentage | Ontvangen bedrag per ton = feitelijk percentage x herstructureringssteun 2007/2008 | Streefbedrag | Kosten van de met terugwerkende kracht te betalen steun = verschil tussen streefbedrag en feitelijk ontvangen bedrag x betrokken hoeveelheid |

IT | 90 | 657 | 562,5 | 0,00 |

PT | 72 | 525,6 | 562,5 | 719 550,00 |

ES - Linares | 90 | 657 | 562,5 | 0,00 |

ES - Ciudad Real | 85 | 620,5 | 562,5 | 0,00 |

FI | 83 | 605,9 | 562,5 | 0,00 |

HU | 73 | 532,9 | 562,5 | 3 199 552,80 |

CZ | 70,7 | 516,11 | 562,5 | 4 753 712,87 |

SK | 80 | 584 | 562,5 | 0,00 |

EL | 83 | 454,425 | 421,875** | 0,00 |

SL | 90 | 657 | 562,5 | 0,00 |

LV | 80 | 584 | 562,5 | 0,00 |

Geldt niet voor isoglucose | Totaal | 8 672 816 |

** Productie-installaties gedeeltelijk ontmanteld (art. 3, lid 5, onder b), van V. 320/2006) | Totaal voor de twee verkoopseizoenen: | 22 280 281 |

Totaal verkoopseizoen 2006/2007 (suikerbietentelers + ondernemingen): | 291 340 221 |

Totaal verkoopseizoen 2007/2008 (suikerbietentelers + ondernemingen): | 103 631 689 |

Simulatie voor het verkoopseizoen 2008/2009 Uitgaven | Ontvangsten |

Veronderstelde afstanddoening quota 2008/2009 - ton | 3 850 000 | Suikerquota einde verkoopseizoen 2007/2008 (a) | 16 108 940,8 |

Herstructureringssteun – deel ondernemingen – mln. € (a) | 2 101 | Veronderstelde afstanddoening quota (b) | 3 850 000 |

Herstructureringssteun – deel suikerbietentelers – mln. € (b) | 1 120 | Tijdelijke herstructureringsheffing (c) | 113,3 €/t |

Diversificatiesteun – mln. € (c) | 361 | Ontvangsten suiker – mln. € (d) = (a–b)*c | 1 389 |

Aanvullende diversificatiesteun – mln. € (d) | 148 | Isoglucosequota einde verkoopseizoen 2007/2008 (e) | 880 092,8 |

Tijdelijke herstructureringsheffing (f) | 56,65 €/t |

Ontvangsten isoglucose – mln. € (g) = (e)*(f) | 50 |

TOTAAL: (a) + (b) + (c) + (d) | 3 730 | Totaal ontvangsten 2008/2009: (d)+(g) | 1 439 |

[pic][pic][pic]

[1] Onderzocht werd of de lidstaten kan worden toegestaan om het quotum van een onderneming in overeenstemming met de telers met ten hoogste 25 % te verlagen onder toekenning van steun uit het herstructureringsfonds voor de hoeveelheid quotum waarvan de onderneming aldus afstand heeft moeten doen.

[2] PB L 58 van 28.2.2006, blz. 48.

[3] PB L 58 van 28.2.2006, blz. 1.

[4] PB C… van …, blz. …

[5] PB L 58 van 28.2.2006, blz. 42.

[6]ªÐ[pic]ÒÐ[pic]ÔÐ[pic]èÐ[pic]Ñ[pic]¸Ñ[pic]ÔÑ[pic]wÒ[pic]í PB L 58 van 28.2.2006, blz. 1. Verordening laatstelijk gewijzigd bij Verordening (EG) nr. […]/2007 (PB L … van ....., blz. ...).

[7] PB C … van …, blz. ….

[8] PB L 58 van 28.2.2006, blz. 1. Verordening laatstelijk gewijzigd bij Verordening (EG) nr. 247/2007 van de Commissie (PB L 69 van 9.3.2007, blz. 3).

[9] PB L 58 van 28.2.2006, blz. 42. Verordening gewijzigd bij Verordening (EG) nr. …/2007 (PB L …).

[10] PB L 78 van 17.3.2007, blz. 20.