Bijlagen bij COM(2009)6 - Jaarlijks verslag over de uitvoering van het europees visserij fonds (2007)

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.

bijlage IV). De overige zeven OP's konden niet door de Commissie worden goedgekeurd omdat zij te laat of helemaal niet waren ingediend. Zij zullen in 2008 worden goedgekeurd.

In de tabel in bijlage IV zijn de OP's aangegeven die in 2007 zijn goedgekeurd, alsook de datum van goedkeuring. In de tabel in bijlage V (uitsplitsing van de EVF-steun per prioritair zwaartepunt en per lidstaat) is het totale EVF-bedrag aangegeven dat per lidstaat is toegewezen voor de programmeringsperiode 2007-2013, uitgesplitst naar prioritair zwaartepunt[3], per lidstaat en in totaal.

De 19 lidstaten waarvan de OP's in 2007 zijn goedgekeurd, hebben de middelen als volgt over de verschillende prioritaire zwaartepunten verdeeld: het hoogste percentage is aan zwaartepunt 2 toegewezen (32%), gevolgd door zwaartepunt 3 (28,2%), zwaartepunt 1 (26,9%), zwaartepunt 4 (9,5%) en zwaartepunt 5 (3,4%).

De landen die het grootste deel van hun EVF-toewijzing aan zwaartepunt 1 (vlootmaatregelen) hebben toegewezen, zijn Italië (38%), Griekenland (37,2%), Spanje (35,6%), Nederland (34,8%) en Frankrijk (27,6%). Van de niet aan zee grenzende landen hebben Oostenrijk en Slowakije de hoogste percentages toegewezen aan zwaartepunt 2 (89,2% en 76,5%), gevolgd door Roemenië (45,5%), Bulgarije (45%) en Tsjechië (44%). Voor maatregelen van gemeenschappelijk belang in het kader van zwaartepunt 3 worden de hoogste toewijzingen genoteerd in Cyprus (65,5%), Tsjechië (51%), Duitsland (44,1%) en Frankrijk (39,4%). Wat zwaartepunt 4 (duurzame ontwikkeling van visserijgebieden) betreft, staan Roemenië (32,5%), Letland (23,1%), Estland (22,8%) en Griekenland (16%) op kop.

4.2. Financiële uitvoering

Als gevolg van de late goedkeuring van de OP's heeft geen enkele lidstaat uitgaven voor projecten in 2007 toegestaan, noch middelen voor technische bijstand in 2007 gebruikt. Aangezien geen uitgaven zijn verricht, valt over de financiële uitvoering van de operationele programma's niets te melden.

4.3. Uitvoering van de begroting

In 2007 is 9,93% van de kredieten voor 2007-2013 vastgelegd en 5,31% betaald. Door de vertraging bij de goedkeuring van zeven OP's liggen deze percentages lager dan de initiële verwachtingen. Voor 2008 wordt een snellere uitvoering verwacht, aangezien alle lopende OP's dan zullen zijn goedgekeurd en de daadwerkelijke uitvoering van OP's van start zal gaan.

De uitvoering van de begroting 2007 was zowel voor de convergentie- als voor de non-convergentiedoelstellingen bevredigend. 75,4% (72,42% voor de convergentie- en 84,43% voor de non-convergentiedoelstelling) van de beschikbare middelen is vastgelegd, wat overeenkomt met een uitvoering van 100% wat de 19 goedgekeurde OP's betreft.

Wat de betalingskredieten voor 2007 betreft, is 81,1% van de middelen gebruikt (76,18% voor de convergentiedoelstelling en 98,45% voor de non-convergentiedoelstelling). Ook hier waren de niet-gebruikte bedragen oorspronkelijk voorzien voor de betaling van het voorschot van de zeven niet-goedgekeurde OP's.

In bijlage I is de financiële uitvoering voor de convergentiedoelstelling weergegeven.

In bijlage II is de financiële uitvoering voor de non-convergentiedoelstelling weergegeven.

In bijlage III is de totale financiële uitvoering voor zowel de convergentie- als de non-convergentiedoelstelling weergegeven.

4.4. Van 2007 naar volgende jaren overgedragen vastleggingskredieten:

Aangezien zeven OP's niet konden worden goedgekeurd in 2007, heeft de Commissie op 14 maart 2008 voorgesteld de kredieten die niet zijn gebruikt in 2007, over te dragen naar de volgende jaren. Dit voorstel is door het Europees Parlement en de Raad goedgekeurd bij Besluit 2008/371/EG[4]. Het betreft een totaalbedrag van 117.258.873 euro voor de convergentiedoelstelling en 22.032.789 euro voor de non-convergentiedoelstelling.

5. BENUTTING VAN DE TECHNISCHE BIJSTAND VAN DE COMMISSIE

In artikel 46, lid 1, van de EVF-verordening is bepaald dat het EVF tot 0,8 % van zijn jaarlijkse toewijzing kan gebruiken om op initiatief van en/of namens de Commissie maatregelen op het gebied van voorbereiding, toezicht, administratieve en technische ondersteuning, evaluatie en audit te financieren die voor de uitvoering van deze verordening nodig zijn.

Overeenkomstig artikel 46, lid 4, van de EVF-verordening wint DG MARE advies in bij het Comité van het Europees Visserijfonds (bestaande uit vertegenwoordigers van de lidstaten) over de prognoses inzake het gebruik van zijn begroting voor technische bijstand. DG MARE heeft het EVF-comité op 25 juni 2007 geraadpleegd over het voorgestelde gebruik van de technische bijstand in de periode 2007 tot en met 2009. Het EVF-comité heeft een gunstig advies uitgebracht op 11 juli 2007.

5.1. Uitvoering van de technische bijstand van de Commissie

In 2007 heeft de Commissie de beschikbare technische bijstand van het EVF voor de volgende doeleinden gebruikt:

5.1.1. Conferenties

1. Op 27-29 juni 2007 is in Boekarest, Roemenië, een conferentie "EVF, binnenvisserij en productiemethoden in de aquacultuur die bijdragen aan de verbetering van het milieu[5]" gehouden. Doel van de conferentie was nieuwe EVF-maatregelen voor de binnenvisserij, EVF-milieumaatregelen in de aquacultuur en de rol van aquacultuur bij de instandhouding van de biodiversiteit van wetlands te bespreken. Voor deze conferentie werd een bedrag van 161.696 euro vastgelegd.

2. Ter voorbereiding van de herziening van de communautaire strategie voor de duurzame ontwikkeling van de Europese aquacultuur van 2002[6] (COM(2002)511) en na een breed raadplegingsproces heeft DG MARE op 15-16 november 2007 een conferentie over de Europese aquacultuur en de ontwikkelingskansen daarvan georganiseerd. Voor deze conferentie werd een bedrag van 138.903 euro vastgelegd.

5.1.2. Studies

3. De Commissie heeft opdracht gegeven voor een imago-onderzoek in de sector visserij en aquacultuur. Doel was te peilen naar het beeld dat de consument van de visserij en visserij- en aquacultuurproducten heeft, en na te gaan met welke communicatiemiddelen dit kan worden verbeterd. Voor de studie werd een bedrag van 249.100 euro vastgelegd.

4. Voorts heeft de Commissie opdracht gegeven voor een studie over de interventie van de Gemeenschap op het gebied van de binnenvisserij. Deze studie heeft tot doel de binnenvisserij te definiëren, het sociaaleconomische belang ervan te evalueren en adequate maatregelen vast te stellen die voor EVF-steun in aanmerking zouden moeten komen. Voor deze studie is een bedrag van 249.829 euro vastgelegd.

5.1.3. Communicatie en publicaties

De Commissie heeft een contract gesloten met een dienstverlener om de webpagina's van DG MARE over het EVF bij te werken en een aantal publicaties over het EVF en andere communicatieproducten te produceren. Voor deze diensten is een bedrag van 251.555,2 euro vastgelegd.

5.1.4. Informatietechnologie

De Commissie heeft bedragen vastgelegd voor de ontwikkeling en het onderhoud van toepassingen voor het beheer van het EVF en het FIOV, alsook voor informaticamateriaal. Voor deze diensten is een bedrag van 312.350 euro vastgelegd.

5.1.5. Tijdelijk personeel

In 2007 is 350.000 euro vastgelegd voor de lonen van tijdelijk personeel.

6. COMITÉ VAN HET EUROPEES VISSERIJFONDS

In 2007 is het Comité van het Europees Visserijfonds tweemaal bijeengekomen. Tijdens de vergadering van het comité van 23 april 2007 zijn de lidstaten geïnformeerd over de volgende punten: procedures en stand van zaken met betrekking tot de NSP's, structuur en belangrijkste elementen van het EVF-vademecum, scheidingslijnen tussen het EVF en andere fondsen en rol en taken van de ondersteuningseenheid van het Europees netwerk van visserijgebieden (" Support Unit for the European Fisheries Areas Network, FAR-NET").

Voorts is het EVF-comité ervan in kennis gesteld dat op 6 april 2007 een gunstig advies is uitgebracht over de werkdocumenten betreffende de voorafgaande evaluatie voor het EVF en indicatoren voor toezicht en evaluatie. Bovendien heeft de Commissie het comité in kennis gesteld van de noodzakelijke rectificatie van de uitvoeringsverordening, van de procedure voor de eerste prognose van te verwachten betalingsaanvragen in 2007 en van de stand van zaken met betrekking tot de nieuwe voorschriften inzake staatssteun voor de visserij.

Tijdens de vergadering van het comité van 24 september 2007 heeft de Commissie het comité informatie gegeven over de procedures en de stand van zaken met betrekking tot de NSP's en de OP's, en heeft zij een nota van de diensten van de Commissie over subsidiabele uitgaven in de programmeringsperiode 2007-2013 aan het comité voorgelegd.

Voorts heeft de Commissie de richtsnoerennota over het conformiteitsonderzoek, het modelrapport en de checklist voor het conformiteitsonderzoek in het kader van de door de lidstaten ingestelde beheers- en controlesystemen voor het EVF gepresenteerd. De lidstaten zijn ook in kennis gesteld van de stand van zaken met betrekking tot het SFC2007 en zijn herinnerd aan hun verplichtingen. De Commissie heeft Verordening (EG) nr. 875/2007 van de Commissie gepresenteerd en de lidstaten in kennis gesteld van de stand van zaken met betrekking tot de procedures voor de goedkeuring van de nieuwe groepsvrijstellingsverordening en de nieuwe richtsnoeren voor het onderzoek van staatssteun in de sector visserij en aquacultuur.

7. SAMENHANG EN COÖRDINATIE

Overeenkomstig artikel 6 van de EVF-verordening heeft de Commissie gezorgd voor coördinatie en samenhang tussen de bijstand uit het EVF, het Europees Landbouwfonds voor plattelandsontwikkeling, het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling, het Europees Sociaal Fonds, het Cohesiefonds en andere communautaire financieringsinstrumenten en ziet zij erop toe dat de lidstaten duidelijke scheidingslijnen trekken voor de steun uit hoofde van de verschillende fondsen in het OP en voorzien in adequate coördinatiemechanismen voor de verantwoordelijke autoriteiten.

8. BIJLAGEN

Bijlage I: Financiële uitvoering convergentiedoelstelling |

Land | Begrotingstoewijzing EVF a | Vastgelegd door COM b | Betaald door COM c | % (b) / (a) | % (c) / (a) |

Belgique-Belgïe | Periode 2007-2013 | 0,00 | 0,00 | 0,00 | 0,00% | 0,00% |

Begrotingsjaar: 2007 | 0,00 | 0,00 | 0,00 |

Bulgaria | Periode 2007-2013 | 80 009 708,00 | 5 818 765,00 | 5 600 679,56 | 7,27% | 7,00% |

Begrotingsjaar: 2007 | 5 818 765,00 | 5 818 765,00 | 5 600 679,56 |

Česká Republika | Periode 2007-2013 | 27 106 675,00 | 3 360 014,00 | 1 897 467,25 | 12,40% | 7,00% |

Begrotingsjaar: 2007 | 3 360 014,00 | 3 360 014,00 | 1 897 467,25 |

Deutschland | Periode 2007-2013 | 96 861 240,00 | 13 802 007,00 | 6 780 286,80 | 14,25% | 7,00% |

Begrotingsjaar: 2007 | 13 802 007,00 | 13 802 007,00 | 6 780 286,80 |

Eesti | Periode 2007-2013 | 84 568 039,00 | 9 130 309,00 | 5 919 762,73 | 10,80% | 7,00% |

Begrotingsjaar: 2007 | 9 130 309,00 | 9 130 309,00 | 5 919 762,73 |

Ellas | Periode 2007-2013 | 176 836 728,00 | 26 091 444,00 | 12 378 570,96 | 14,75% | 7,00% |

Begrotingsjaar: 2007 | 26 091 444,00 | 26 091 444,00 | 12 378 570,96 |

España | Periode 2007-2013 | 945 692 445,00 | 133 846 204,00 | 66 198 471,00 | 14,15% | 7,00% |

Begrotingsjaar: 2007 | 133 846 204,00 | 133 846 204,00 | 66 198 471,00 |

France | Periode 2007-2013 | 34 250 343,00 | 4 607 081,00 | 2 397 524,00 | 13,45% | 7,00% |

Begrotingsjaar: 2007 | 4 607 081,00 | 4 607 081,00 | 2 397 524,00 |

Italia | Periode 2007-2013 | 318 281 864,00 | 43 317 946,00 | 22 279 730,00 | 13,61% | 7,00% |

Begrotingsjaar: 2007 | 43 317 946,00 | 43 317 946,00 | 22 279 730,00 |

Latvia | Periode 2007-2013 | 125 015 563,00 | 13 597 544,00 | 8 751 089,00 | 10,88% | 7,00% |

Begrotingsjaar: 2007 | 13 597 544,00 | 13 597 544,00 | 8 751 089,00 |

Lietuva | Periode 2007-2013 | 54 713 408,00 | 6 937 316,00 | 3 829 938,56 | 12,68% | 7,00% |

Begrotingsjaar: 2007 | 6 937 316,00 | 6 937 316,00 | 3 829 938,56 |

Magyarország | Periode 2007-2013 | 34 291 357,00 | 0,00 | 0,00 | 0,00% | 0,00% |

Begrotingsjaar: 2007 | 0,00 | 0,00 | 0,00 |

Malta | Periode 2007-2013 | 8 372 329,00 | 0,00 | 0,00 | 0,00% | 0,00% |

Begrotingsjaar: 2007 | 0,00 | 0,00 | 0,00 |

Österreich | Periode 2007-2013 | 187 326,00 | 31 203,00 | 13 112,82 | 16,66% | 7,00% |

Begrotingsjaar: 2007 | 31 203,00 | 31 203,00 | 13 112,82 |

Polska | Periode 2007-2013 | 734 092 574,00 | 0,00 | 0,00 | 0,00% | 0,00% |

Begrotingsjaar: 2007 | 0,00 | 0,00 | 0,00 |

Portugal | Periode 2007-2013 | 223 943 059,00 | 30 519 983,00 | 15 676 014,00 | 13,63% | 7,00% |

Begrotingsjaar: 2007 | 30 519 983,00 | 30 519 983,00 | 15 676 014,00 |

România | Periode 2007-2013 | 230 714 207,00 | 15 127 527,00 | 15 127 527,00 | 6,56% | 6,56% |

Begrotingsjaar: 2007 | 15 127 527,00 | 15 127 527,00 | 15 127 527,00 |

Slovenija | Periode 2007-2013 | 21 640 283,00 | 0,00 | 0,00 | 0,00% | 0,00% |

Begrotingsjaar: 2007 | 0,00 | 0,00 | 0,00 |

Slovensko | Periode 2007-2013 | 12 681 459,00 | 1 849 383,00 | 887 702,13 | 14,58% | 7,00% |

Begrotingsjaar: 2007 | 1 849 383,00 | 1 849 383,00 | 887 702,13 |

United Kingdom | Periode 2007-2013 | 43 150 701,00 | 0,00 | 0,00 | 0,00% | 0,00% |

Begrotingsjaar: 2007 | 0,00 | 0,00 | 0,00 |

Totaal | Periode 2007-2013 | 3 252 409 308,00 | 308 036 726,00 | 167 737 875,81 | 9,47% | 5,16% |

Begrotingsjaar: 2007 | 308 036 726,00 | 308 036 726,00 | 167 737 875,81 |

Bijlage II: Financiële uitvoering non-convergentiedoelstelling |

Land | Begrotingstoewijzing EVF a | Vastgelegd door COM b | Betaald door COM c | % (b) / (a) | % (c) / (a) |

Belgique-Belgïe | Periode 2007-2013 | 26 261 648,00 | 0,00 | 0,00 | 0,00% | 0,00% |

Begrotingsjaar: 2007 | 0,00 | 0,00 | 0,00 |

Danmark | Periode 2007-2013 | 133 675 169,00 | 17 980 908,00 | 9 357 261,83 | 13,45% | 7,00% |

Begrotingsjaar: 2007 | 17 980 908,00 | 17 980 908,00 | 9 357 261,83 |

Deutschland | Periode 2007-2013 | 59 004 177,00 | 7 936 768,00 | 4 130 292,39 | 13,45% | 7,00% |

Begrotingsjaar: 2007 | 7 936 768,00 | 7 936 768,00 | 4 130 292,39 |

Ireland | Periode 2007-2013 | 42 266 603,00 | 0,00 | 0,00 | 0,00% | 0,00% |

Begrotingsjaar: 2007 | 0,00 | 0,00 | 0,00 |

Ellas | Periode 2007-2013 | 30 995 509,00 | 4 169 266,00 | 2 169 685,63 | 13,45% | 7,00% |

Begrotingsjaar: 2007 | 4 169 266,00 | 4 169 266,00 | 2 169 685,63 |

España | Periode 2007-2013 | 186 198 467,00 | 25 045 920,00 | 13 033 892,00 | 13,45% | 7,00% |

Begrotingsjaar: 2007 | 25 045 920,00 | 25 045 920,00 | 13 033 892,00 |

France | Periode 2007-2013 | 181 802 741,00 | 24 454 642,00 | 12 726 191,00 | 13,45% | 7,00% |

Begrotingsjaar: 2007 | 24 454 642,00 | 24 454 642,00 | 12 726 191,00 |

Italia | Periode 2007-2013 | 106 060 990,00 | 14 266 471,00 | 7 424 269,00 | 13,45% | 7,00% |

Begrotingsjaar: 2007 | 14 266 471,00 | 14 266 471,00 | 7 424 269,00 |

Kypros | Periode 2007-2013 | 19 724 418,00 | 2 653 171,00 | 0,00 | 13,45% | 0,00% |

Begrotingsjaar: 2007 | 2 653 171,00 | 2 653 171,00 | 0,00 |

Magyarország | Periode 2007-2013 | 559 503,00 | 0,00 | 0,00 | 0,00% | 0,00% |

Begrotingsjaar: 2007 | 0,00 | 0,00 | 0,00 |

Nederland | Periode 2007-2013 | 48 578 417,00 | 6 534 378,00 | 3 400 489,19 | 13,45% | 7,00% |

Begrotingsjaar: 2007 | 6 534 378,00 | 6 534 378,00 | 3 400 489,19 |

Österreich | Periode 2007-2013 | 5 071 992,00 | 682 243,00 | 355 039,44 | 13,45% | 7,00% |

Begrotingsjaar: 2007 | 682 243,00 | 682 243,00 | 355 039,44 |

Portugal | Periode 2007-2013 | 22 542 190,00 | 3 032 194,00 | 1 577 953,00 | 13,45% | 7,00% |

Begrotingsjaar: 2007 | 3 032 194,00 | 3 032 194,00 | 1 577 953,00 |

Slovensko | Periode 2007-2013 | 1 007 069,00 | 146 865,00 | 70 494,83 | 14,58% | 7,00% |

Begrotingsjaar: 2007 | 146 865,00 | 146 865,00 | 70 494,83 |

Suomi-Finland | Periode 2007-2013 | 39 448 827,00 | 5 306 338,00 | 2 761 417,89 | 13,45% | 7,00% |

Begrotingsjaar: 2007 | 5 306 338,00 | 5 306 338,00 | 2 761 417,89 |

Sverige | Periode 2007-2013 | 54 664 803,00 | 7 353 069,00 | 3 826 536,00 | 13,45% | 7,00% |

Begrotingsjaar: 2007 | 7 353 069,00 | 7 353 069,00 | 3 826 536,00 |

United Kingdom | Periode 2007-2013 | 94 677 188,00 | 0,00 | 0,00 | 0,00% | 0,00% |

Begrotingsjaar: 2007 | 0,00 | 0,00 | 0,00 |

Totaal | Periode 2007-2013 | 1 052 539 711,00 | 119 562 233,00 | 60 833 522,20 | 11,36% | 5,78% |

Begrotingsjaar: 2007 | 119 562 233,00 | 119 562 233,00 | 60 833 522,20 |

Bijlage III: Financiële uitvoering convergentie- en non-convergentiedoelstelling |

Land | Begrotingstoewijzing EVF a | Vastgelegd door COM b | Betaald door COM c | % (b) / (a) | % (c) / (a) |

Belgique-Belgïe | Periode 2007-2013 | 26 261 648,00 | 0,00 | 0,00 | 0,00% | 0,00% |

Begrotingsjaar: 2007 | 0,00 | 0,00 | 0,00 |

Bulgaria | Periode 2007-2013 | 80 009 708,00 | 5 818 765,00 | 5 600 679,56 | 7,27% | 7,00% |

Begrotingsjaar: 2007 | 5 818 765,00 | 5 818 765,00 | 5 600 679,56 |

Česká Republika | Periode 2007-2013 | 27 106 675,00 | 3 360 014,00 | 1 897 467,25 | 12,40% | 7,00% |

Begrotingsjaar: 2007 | 3 360 014,00 | 3 360 014,00 | 1 897 467,25 |

Danmark | Periode 2007-2013 | 133 675 169,00 | 17 980 908,00 | 9 357 261,83 | 13,45% | 7,00% |

Begrotingsjaar: 2007 | 17 980 908,00 | 17 980 908,00 | 9 357 261,83 |

Deutschland | Periode 2007-2013 | 155 865 417,00 | 21 738 775,00 | 10 910 579,19 | 13,95% | 7,00% |

Begrotingsjaar: 2007 | 21 738 775,00 | 21 738 775,00 | 10 910 579,19 |

Eesti | Periode 2007-2013 | 84 568 039,00 | 9 130 309,00 | 5 919 762,73 | 10,80% | 7,00% |

Begrotingsjaar: 2007 | 9 130 309,00 | 9 130 309,00 | 5 919 762,73 |

Ireland | Periode 2007-2013 | 42 266 603,00 | 0,00 | 0,00 | 0,00% | 0,00% |

Begrotingsjaar: 2007 | 0,00 | 0,00 | 0,00 |

Ellas | Periode 2007-2013 | 207 832 237,00 | 30 260 710,00 | 14 548 256,59 | 14,56% | 7,00% |

Begrotingsjaar: 2007 | 30 260 710,00 | 30 260 710,00 | 14 548 256,59 |

España | Periode 2007-2013 | 1 131 890 912,00 | 158 892 124,00 | 79 232 363,00 | 14,04% | 7,00% |

Begrotingsjaar: 2007 | 158 892 124,00 | 158 892 124,00 | 79 232 363,00 |

France | Periode 2007-2013 | 216 053 084,00 | 29 061 723,00 | 15 123 715,00 | 13,45% | 7,00% |

Begrotingsjaar: 2007 | 29 061 723,00 | 29 061 723,00 | 15 123 715,00 |

Italia | Periode 2007-2013 | 424 342 854,00 | 57 584 417,00 | 29 703 999,00 | 13,57% | 7,00% |

Begrotingsjaar: 2007 | 57 584 417,00 | 57 584 417,00 | 29 703 999,00 |

Kypros | Periode 2007-2013 | 19 724 418,00 | 2 653 171,00 | 0,00 | 13,45% | 0,00% |

Begrotingsjaar: 2007 | 2 653 171,00 | 2 653 171,00 | 0,00 |

Latvia | Periode 2007-2013 | 125 015 563,00 | 13 597 544,00 | 8 751 089,00 | 10,88% | 7,00% |

Begrotingsjaar: 2007 | 13 597 544,00 | 13 597 544,00 | 8 751 089,00 |

Lietuva | Periode 2007-2013 | 54 713 408,00 | 6 937 316,00 | 3 829 938,56 | 12,68% | 7,00% |

Begrotingsjaar: 2007 | 6 937 316,00 | 6 937 316,00 | 3 829 938,56 |

Luxembourg | Periode 2007-2013 | 0,00 | 0,00 | 0,00 | 0,00% | 0,00% |

Begrotingsjaar: 2007 | 0,00 | 0,00 | 0,00 |

Magyarország | Periode 2007-2013 | 34 850 860,00 | 0,00 | 0,00 | 0,00% | 0,00% |

Begrotingsjaar: 2007 | 0,00 | 0,00 | 0,00 |

Malta | Periode 2007-2013 | 8 372 329,00 | 0,00 | 0,00 | 0,00% | 0,00% |

Begrotingsjaar: 2007 | 0,00 | 0,00 | 0,00 |

Nederland | Periode 2007-2013 | 48 578 417,00 | 6 534 378,00 | 3 400 489,19 | 13,45% | 7,00% |

Begrotingsjaar: 2007 | 6 534 378,00 | 6 534 378,00 | 3 400 489,19 |

Österreich | Periode 2007-2013 | 5 259 318,00 | 713 446,00 | 368 152,26 | 13,57% | 7,00% |

Begrotingsjaar: 2007 | 713 446,00 | 713 446,00 | 368 152,26 |

Polska | Periode 2007-2013 | 734 092 574,00 | 0,00 | 0,00 | 0,00% | 0,00% |

Begrotingsjaar: 2007 | 0,00 | 0,00 | 0,00 |

Portugal | Periode 2007-2013 | 246 485 249,00 | 33 552 177,00 | 17 253 967,00 | 13,61% | 7,00% |

Begrotingsjaar: 2007 | 33 552 177,00 | 33 552 177,00 | 17 253 967,00 |

România | Periode 2007-2013 | 230 714 207,00 | 15 127 527,00 | 15 127 527,00 | 6,56% | 6,56% |

Begrotingsjaar: 2007 | 15 127 527,00 | 15 127 527,00 | 15 127 527,00 |

Slovenija | Periode 2007-2013 | 21 640 283,00 | 0,00 | 0,00 | 0,00% | 0,00% |

Begrotingsjaar: 2007 | 0,00 | 0,00 | 0,00 |

Slovensko | Periode 2007-2013 | 13 688 528,00 | 1 996 248,00 | 958 196,96 | 14,58% | 7,00% |

Begrotingsjaar: 2007 | 1 996 248,00 | 1 996 248,00 | 958 196,96 |

Suomi-Finland | Periode 2007-2013 | 39 448 827,00 | 5 306 338,00 | 2 761 417,89 | 13,45% | 7,00% |

Begrotingsjaar: 2007 | 5 306 338,00 | 5 306 338,00 | 2 761 417,89 |

Sverige | Periode 2007-2013 | 54 664 803,00 | 7 353 069,00 | 3 826 536,00 | 13,45% | 7,00% |

Begrotingsjaar: 2007 | 7 353 069,00 | 7 353 069,00 | 3 826 536,00 |

United Kingdom | Periode 2007-2013 | 137 827 889,00 | 0,00 | 0,00 | 0,00% | 0,00% |

Begrotingsjaar: 2007 | 0,00 | 0,00 | 0,00 |

Totaal | Periode 2007-2013 | 4 304 949 019,00 | 427 598 959,00 | 228 571 398,01 | 9,93% | 5,31% |

Begrotingsjaar: 2007 | 427 598 959,00 | 427 598 959,00 | 228 571 398,01 |

Bijlage IV: Door de Commissie in 2007 goedgekeurde operationele programma's |

Land | EVF-bedrag | Datum beschikking | Beschikkingsnummer |

BG | Bulgaria | 80.009.708 | 19/12/2007 | C(2007)6788 |

CZ | Česká Republika | 27.106.675 | 11/12/2007 | C(2007)6441 |

DK | Danmark | 133.675.169 | 17/12/2007 | C(2007)6686 |

DE | Deutschland | 155.865.417 | 17/12/2007 | C(2007)6713 |

EE | Eesti | 84.568.039 | 14/12/2007 | C(2007)6670 |

EL | Ellas | 207.832.237 | 11/12/2007 | C(2007)6402 |

ES | España | 1.131.890.912 | 13/12/2007 | C(2007)6615 |

FR | France | 216.053.084 | 19/12/2007 | C(2007)6791 |

IT | Italia | 424.342.854 | 19/12/2007 | C(2007)6792 |

CY | Kypros | 19.724.418 | 19/12/2007 | C(2007)6789 |

LV | Latvija | 125.015.563 | 18/12/2007 | C(2007)6723 |

LT | Lietuva | 54.713.408 | 17/12/2007 | C(2007)6703 |

NL | Nederland | 48.578.417 | 19/12/2007 | C(2007)6787 |

AT | Österreich | 5.259.318 | 19/12/2007 | C(2007)6788 |

PT | Portugal | 246.485.249 | 11/12/2007 | C(2007)6442 |

RO | România | 230.714.207 | 14/12/2007 | C(2007)6664 |

SK | Slovenská Republika | 13.688.528 | 4/12/2007 | C(2007)6153 |

FI | Suomi/Finland | 39.448.827 | 20/11/2007 | C(2007)5735 |

SE | Sverige | 54.664.803 | 19/12/2007 | C(2007)6790 |

TOTAAL | 3.299.636.833 |

Bijlage V

UITSPLITSING VAN DE EVF-STEUN PER PRIORITAIR ZWAARTEPUNT EN PER LIDSTAAT

Land | Prioritair zwaartepunt 1 | Prioritair zwaartepunt 2 | Prioritair zwaartepunt 3 | Prioritair zwaartepunt 4 | Prioritair zwaartepunt 5 | Totaal |

Prioritair zwaartepunt 1: maatregelen voor de aanpassing van de communautaire visserijvloot |

Prioritair zwaartepunt 2: aquacultuur, binnenvisserij, verwerking en afzet van visserij- en aquacultuurproducten |

Prioritair zwaartepunt 3: maatregelen van gemeenschappelijk belang |

Prioritair zwaartepunt 4: duurzame ontwikkeling van visserijgebieden |

Prioritair zwaartepunt 5: technische bijstand |

[1] Verordening (EG) nr. 1198/2006 van de Raad van 27 juli 2006 inzake het Europees Visserijfonds (PB L 223 van 15.8.2006, blz. 1).

[2] Verordening (EG) nr. 1263/1999 van de Raad van 21 juni 1999 betreffende het Financieringsinstrument voor de Oriëntatie van de Visserij

[3] De vijf prioritaire zwaartepunten van het EVF zijn: Zwaartepunt 19MNYZ[yz{|–åF J L O \ ] f j Ž ?: Maatregelen voor de aanpassing van de communautaire visserijvloot; Zwaartepunt 2: Aquacultuur, binnenvisserij, verwerking en afzet van visserij- en aquacultuurproducten; Zwaartepunt 3: Maatregelen van gemeenschappelijk belang; Zwaartepunt 4 : Duurzame ontwikkeling van visserijgebieden; Zwaartepunt 5: Technische bijstand om de steunverlening te vergemakkelijken.

[4] PB C 139 van 14.6.2006, blz. 1. Akkoord laatstelijk gewijzigd bij Besluit 2008/371/EG van het Europees Parlement en de Raad (PB L 128 van 16.5.2008, blz. 8).

[5] http://ec.europa.eu/fisheries/meetings_events/events/archives/events_2007/conference_270607_en.htm

[6] http://ec.europa.eu/fisheries/meetings_events/events/archives/events_2007/conference_151107_en.htm