Bijlagen bij SEC(2006)1135 - Deelname van de EG aan onderhandelingen over internationale regels en procedures op het gebied van aansprakelijkheid en schadeloosstelling voor schade die voortvloeit uit de grensoverschrijdende verplaatsing van veranderde levende organismen (VLO’s) uit hoofde van het Protocol van Cartagena inzake bioveiligheid

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.

BIJLAGE

ONDERHANDELINGSRICHTSNOEREN

1. De Commissie zorgt ervoor dat de internationale regels en procedures op het gebied van aansprakelijkheid en schadeloosstelling voor schade die voortvloeit uit de grensoverschrijdende verplaatsing van VLO’s, welke uit hoofde van het Protocol van Cartagena inzake bioveiligheid moeten worden vastgesteld, verenigbaar zijn met de desbetreffende Gemeenschapswetgeving en dat tijdens de onderhandelingen over deze regels en procedures rekening wordt gehouden met de capaciteiten van ontwikkelingslanden.

2. De Commissie zorgt ervoor dat, indien de regels en procedures of delen daarvan de vorm van een juridisch bindende overeenkomst aannemen, deze laatste passende bepalingen bevat waardoor de Gemeenschap partij daarbij kan worden.

3. De Commissie brengt bij de Raad verslag uit over het resultaat van de onderhandelingen alsmede over eventuele problemen die zich bij de onderhandelingen voordoen.

[1] Onder andere Richtlijn 2004/35/EG betreffende milieuaansprakelijkheid met betrekking tot het voorkomen en herstellen van milieuschade, PB L143 van 21.4.2004, blz. 56; Richtlijn 85/374/EEG betreffende de onderlinge aanpassing van de wettelijke en bestuursrechtelijke bepalingen der lidstaten inzake de aansprakelijkheid voor producten met gebreken, PB L 210 van 7.8.1985, blz. 29, als gewijzigd; en Verordening (EG) nr. 44/2001 betreffende de rechterlijke bevoegdheid, de erkenning en de tenuitvoerlegging van beslissingen in burgerlijke en handelszaken, PB L 12 van 22.12.2000, blz. 1.