Bijlagen bij COM(2016)176 - Normalisatieprioriteiten op ICT-gebied voor de digitale eengemaakte markt

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.

annex_ii_eif_en.pdf">http://ec.europa.eu/isa/documents/isa_annex_ii_eif_en.pdf      

(14)

COM(2016) 178

(15)

Voorbeelden van opensourcegemeenschappen die actief zijn op het gebied van de cloud zijn OpenStack Foundation, Cloud Foundry en Eclipse Foundation. 

(16)

In het werkdocument van de diensten van de Commissie over het bevorderen van het internet van de dingen in Europa wordt aanvullende onderbouwing van dit punt geleverd.

(17)

http://www.aioti.eu/

(18)

Met name op het sectoroverschrijdende gebied van semantische interoperabiliteit.

(19)

Bv. de verwerkende, de auto- of de gezondheidsindustrie.

(20)

Achterwaartse compatibiliteit met 2G, 3G en 4G.

(21)

3GPP staat voor 3rd Generation Partnership Project (zie http://www.3gpp.org/about-3gpp), ITU is de Internationale Telecommunicatie-unie en OPNFV staat voor Open Platform for Network Function Virtualisation (zie https://www.opnfv.org/).

(22)

Met name de uitvoeringshandelingen betreffende interoperabiliteit en betrouwbaarheidsniveaus (d.w.z. (EU) 2015/1501 en (EU) 2015/1502).

(23)

Research Data Alliance is een strategisch initiatief dat wordt ondersteund door de Europese Commissie, het NSF/NIST in de VS en het Australische Ministerie van Onderzoek en dat tegemoetkomt aan de behoefte aan onderzoeksgemeenschappen en exploitanten van onderzoeksinfrastructuur om een wereldwijde interoperabele infrastructuur voor onderzoeksgegevens te hebben.[replace it by hyperlink]

(24)

Bv. de DCAT-AP en de Core Vocabularies.

(25)

Dit zal onder meer ook de exploitatie van geospatiale metagegevens (Inspire) op verscheidene EU-beleidsdomeinen omvatten.

(26)

Bv. RDA.

(27)

http://eur-lex.europa.eu/legal-content/NL/TXT/PDF/?uri=CELEX:32011L0024&from=NL

(28)

  https://ec.europa.eu/energy/en/topics/markets-and-consumers/smart-grids-and-meters/smart-grids-task-force

(29)

Zie bijvoorbeeld "The German Standardization Roadmap" ( https://www.dke.de/de/std/documents/rz_roadmap%20industrie%204-0_engl_web.pdf ).

(30)

Alliance for Internet of Things Innovation (https://ec.europa.eu/digital-single-market/en/alliance-internet-things-innovation-aioti).

(31)

Industrial Internet Consortium (http://www.iiconsortium.org/).