Verordening 1981/554 - Tussentijdse maatregelen voor de instandhouding en het beheer van de visbestanden ten aanzien van vaartuigen die de vlag van Spanje voeren

Inhoudsopgave

  1. Wettekst
  2. 31981R0554

1.

Wettekst

Avis juridique important

|

2.

31981R0554

Verordening (EEG) nr. 554/81 van de Raad van 27 februari 1981 tot vaststelling van bepaalde tussentijdse maatregelen voor de instandhouding en het beheer van de visbestanden ten aanzien van vaartuigen die de vlag van Spanje voeren

Publicatieblad Nr. L 057 van 04/03/1981 blz. 0001 - 0008

++++

VERORDENING ( EEG ) NR . 554/81 VAN DE RAAD

VAN 27 FEBRUARI 1981

TOT VASTSTELLING VAN BEPAALDE TUSSENTIJDSE MAATREGELEN VOOR DE INSTANDHOUDING EN HET BEHEER VAN DE VISBESTANDEN TEN AANZIEN VAN VAARTUIGEN DIE DE VLAG VAN SPANJE VOEREN

DE RAAD VAN DE EUROPESE GEMEENSCHAPPEN ,

GELET OP HET VERDRAG TOT OPRICHTING VAN DE EUROPESE ECONOMISCHE GEMEENSCHAP , INZONDERHEID OP ARTIKEL 103 ,

GEZIEN HET VOORSTEL VAN DE COMMISSIE ,

OVERWEGENDE DAT DE GEMEENSCHAP EN SPANJE OP 15 APRIL 1980 EEN VISSERIJ-OVEREENKOMST ( 1 ) HEBBEN ONDERTEKEND DIE UIT HOOFDE VAN ZIJN ARTIKEL 12 VAN TOEPASSING WORDT OP DE DATUM VAN ONDERTEKENING ;

OVERWEGENDE DAT DE GEMEENSCHAP DEZE OVEREENKOMST HEEFT GOEDGEKEURD BIJ VERORDENING ( EEG ) NR . 3062/80 ( 2 ) ;

OVERWEGENDE DAT DE GEMEENSCHAP EN SPANJE VOLGENS DE IN DE OVEREENKOMST VERVATTE PROCEDURE OVERLEG HEBBEN GEPLEEGD OVER DE VOORWAARDEN WAAROP DE VAARTUIGEN VAN BEIDE PARTIJEN IN 1981 DE VISSERIJ MOGEN UITOEFENEN IN DE VISSERIJZONE VAN DE ANDERE PARTIJ ; DAT DIT OVERLEG PAS OP 17 FEBRUARI 1981 WERD AFGESLOTEN ;

OVERWEGENDE DAT DE DELEGATIE VAN DE GEMEENSCHAP ZICH AAN HET EINDE VAN DIT OVERLEG ERTOE HEEFT VERBONDEN HAAR AUTORITEITEN AAN TE BEVELEN VOOR DE BETROKKEN PERIODE BEPAALDE MAATREGELEN VAST TE STELLEN WAARBIJ SPAANSE VAARTUIGEN TOESTEMMING WORDT VERLEEND DE VISSERIJ UIT TE OEFENEN IN DE VISSERIJZONES VAN DE LID-STATEN DIE ONDER DE COMMUNAUTAIRE VISSERIJVOORSCHRIFTEN VALLEN ;

OVERWEGENDE DAT DE UITOEFENING VAN DE VISVANGST DOOR SPAANSE VAARTUIGEN IN DEZE ZONES VAN 1 TOT EN MET 31 JANUARI 1981 IS TOEGESTAAN BIJ VERORDENING ( EEG ) NR . 3305/80 ( 3 ) ; DAT DEZE ACTIVITEITEN SINDS 1 FEBRUARI 1981 ZIJN ONDERBROKEN ;

OVERWEGENDE DAT , TEN EINDE VERLENGING VAN DEZE ONDERBREKING TE VOORKOMEN , PASSENDE INTERIMMAATREGELEN MOETEN WORDEN VASTGESTELD OP DE GRONDSLAG VAN ARTIKEL 103 VAN HET VERDRAG , ONDER HET VOORBEHOUD , DEZE MAATREGELEN LATER OP TE NEMEN IN HET GEMEENSCHAPPELIJK LANDBOUWBELEID ;

OVERWEGENDE DAT MOET WORDEN BEPAALD DAT DEZE TUSSENTIJDSE MAATREGELEN TEN HOOGSTE VOOR VIER MAANDEN GELDEN EN DAT MOET WORDEN VASTGESTELD WELKE HOEVEELHEDEN IN DEZE PERIODE MOGEN WORDEN GEVANGEN , REKENING HOUDEND MET HET FEIT DAT BEPAALDE TAKKEN VAN DE VISSERIJ SEIZOENGEBONDEN ZIJN EN MET EVENTUELE VERSCHILLEN IN DE GEVANGEN HOEVEELHEDEN ,

HEEFT DE VOLGENDE VERORDENING VASTGESTELD :

ARTIKEL 1

IN DE VISSERIJZONE VAN DE LID-STATEN , DIE ZICH TOT 200 ZEEMIJL UITSTREKT EN WAARVOOR DE COMMUNAUTAIRE VISSERIJREGELING GELDT , MOGEN VAARTUIGEN DIE DE VLAG VAN SPANJE VOEREN VANAF DE DATUM VAN INWERKINGTREDING VAN DEZE VERORDENING EN TOT EN MET 31 MEI 1981 UITSLUITEND DE IN BIJLAGE I GENOEMDE HOEVEELHEDEN VANGEN OVEREENKOMSTIG HET BEPAALDE IN DEZE VERORDENING .

ARTIKEL 2

1 . DE VISSERIJ MAG SLECHTS WORDEN UITGEOEFEND INDIEN DAARTOE NAMENS DE GEMEENSCHAP DOOR DE COMMISSIE EEN VERGUNNING IS AFGEGEVEN DIE AAN BOORD AANWEZIG IS EN DE INSTANDHOUDINGS - EN CONTROLEMAATREGELEN ALSMEDE DE OVERIGE VOORSCHRIFTEN INZAKE DE UITOEFENING VAN DE VISSERIJ IN DE IN ARTIKEL 1 GENOEMDE ZONE IN ACHT WORDEN GENOMEN .

2 . HET AANTAL VERGUNNINGEN DAT MAG WORDEN AFGEGEVEN AAN VAARTUIGEN DIE DE VLAG VAN SPANJE VOEREN IS VASTGESTELD IN BIJLAGE I , PUNT 3 .

ARTIKEL 3

1 . BIJ HET INDIENEN VAN EEN AANVRAAG VOOR EEN VERGUNNING BIJ DE COMMISSIE MOETEN DE VOLGENDE INLICHTINGEN WORDEN VERSTREKT :

A ) NAAM VAN HET VAARTUIG ;

B ) REGISTRATIENUMMER ;

C ) OP HET VAARTUIG AANGEBRACHTE IDENTIFICATIELETTERS EN -CIJFERS ;

D ) HAVEN VAN REGISTRATIE ;

E ) NAAM EN ADRES VAN DE EIGENAAR OF HUURDER ;

F ) BRUTOTONNAGE EN LENGTE OVER ALLES ;

G ) MOTORVERMOGEN ;

H ) OPROEPNUMMER EN RADIOFREQUENTIE ;

I ) VISMETHODE WAARVAN GEBRUIK ZAL WORDEN GEMAAKT ;

J ) ZONE WAARIN ZAL WORDEN GEVIST ;

K ) VISSOORTEN WAAROP ZAL WORDEN GEVIST ;

L ) PERIODE WAARVOOR EEN VERGUNNING WORDT GEVRAAGD .

2 . EEN VERGUNNING IS SLECHTS GELDIG VOOR EEN VAARTUIG . INDIEN VERSCHILLENDE VAARTUIGEN SAMEN VISSEN , MOET IEDER VAARTUIG IN HET BEZIT ZIJN VAN EEN VERGUNNING , WAARIN DEZE VANGSTMETHODE WORDT AANGEGEVEN .

3 . VOOR DE VISSERIJ ALS BEDOELD IN BIJLAGE I , PUNT 3 , SUB B ) EN C ) , BESTAAT ECHTER DE MOGELIJKHEID OM OP VERZOEK SLECHTS EEN VERGUNNING AF TE GEVEN VOOR TWEE VAARTUIGEN ; DE IDENTIFICATIEGEGEVENS VAN BEIDE VAARTUIGEN WORDEN GEZAMENLIJK IN DE VERGUNNING VERMELD .

VOOR DIT SOORT VISSERIJ DELEN DE SPAANSE INSTANTIES EEN LIJST MEE WAAROP TEN HOOGSTE HET IN BIJLAGE I , PUNT 3 , LAATSTE KOLOM , AANGEGEVEN AANTAL VAARTUIGEN VOORKOMT EN ZIJ VERMELDEN DAARBIJ VOOR WELKE VAARTUIGEN EEN INDIVIDUELE OF EEN GROEPSVERGUNNING WORDT AANGEVRAAGD EN EVENTUEEL DE GEVRAAGDE GELDIGHEIDSDUUR VAN DE VERGUNNING .

4 . DE LEDEN 1 EN 2 ZIJN NIET VAN TOEPASSING VOOR DE IN BIJLAGE I , PUNT 3 , SUB D ) EN E ) , BEDOELDE VERGUNNINGEN DAAR DEZE VERGUNNINGEN GENUMMERD EN NIET NOMINATIEF ZIJN .

DE SPAANSE INSTANTIES DOEN DE COMMISSIE OP GEZETTE TIJDEN EN VOORAFGAAND AAN DE AANVANG VAN DE VISSERIJACTIVITEITEN MEDEDELING VAN DE LIJST VAN VAARTUIGEN DIE DE GENUMMERDE VERGUNNINGEN IN DE KOMENDE PERIODE GEBRUIKEN .

5 . DE KAPITEINS VAN VAARTUIGEN MET EEN VERGUNNING MOETEN DE IN BIJLAGE II VERMELDE BIJZONDERE VOORWAARDEN IN ACHT NEMEN . DEZE VOORWAARDEN MAKEN DEEL UIT VAN DE VERGUNNING .

VOOR DE TONIJNVISSERIJ EN DE DEKINSVISSERIJ MOETEN ENKEL DE PUNTEN 1 EN 2 VAN DE BIJZONDERE VOORWAARDEN WORDEN NAGELEEFD .

6 . EEN VAARTUIG MAG SLECHTS IN HET BEZIT ZIJN VAN EEN VERGUNNING .

ARTIKEL 4

1 . DE KAPITEIN VAN EEN VAARTUIG MET EEN VERGUNNING VOOR DE VISSERIJ ALS BEDOELD IN BIJLAGE I , PUNT 3 , SUB A ) , MOET DE IN DE VERGUNNING VERMELDE GEGEVENS MEDEDELEN AAN DE COMMISSIE , VIA EEN RADIOSTATION VAN DE LID-STATEN .

2 . VOOR DE ANDERE SOORTEN VISSERIJ , MET UITZONDERING VAN DE TONIJNVISSERIJ , KUNNEN DE VERGUNNINGEN ONGELDIG WORDEN VERKLAARD INDIEN DE COMMISSIE OP DE VIJFDE EN OP DE TWINTIGSTE DAG VAN ELKE MAAND NIET BESCHIKT OVER DE DOOR DE BEVOEGDE INSTANTIES VAN SPANJE MEDE TE DELEN GEGEVENS BETREFFENDE DE VANGSTEN PER VAARTUIG EN DE AANVOER IN IEDERE HAVEN GEDURENDE DE DAARAAN VOORAFGAANDE HALVE MAANDEN .

ARTIKEL 5

1 . HET VISSEN MET KIEUWNETTEN IS VERBODEN .

2 . DE VAARTUIGEN MOGEN SLECHTS HET VISTUIG AAN BOORD HEBBEN DAT NODIG IS VOOR DE UITOEFENING VAN DE VISSERIJ WAARVOOR EEN VERGUNNING IS AFGEGEVEN .

ARTIKEL 6

1 . ALS BIJVANGST MOGEN TEN HOOGSTE DE IN BIJLAGE I , PUNT 2 , VERMELDE HOEVEELHEDEN WORDEN GEVANGEN .

2 . VAARTUIGEN DIE OP TONIJN VISSEN , MOGEN ALLEEN TONIJNACHTIGEN VANGEN ; ZIJ MOGEN UITSLUITEND TONIJNACHTIGEN AAN BOORD HEBBEN , ALSMEDE ALS LEVEND AAS TE GEBRUIKEN ANSJOVIS .

ARTIKEL 7

DE VERGUNNINGEN BEDOELD IN BIJLAGE I , PUNT 3 , SUB B ) , VERVALLEN OP 1 MAART 1981 .

ARTIKEL 8

1 . DE KRACHTENS DEZE VERORDENINGEN AFGEGEVEN VERGUNNINGEN ZIJN GELDIG GEDURENDE TEN MINSTE TWEE MAANDEN VANAF DE EERSTE DAG VAN EEN MAAND TOT EN MET DE LAATSTE DAG VAN EEN MAAND . DE AANVRAGEN WORDEN UITERLIJK VIJFTIEN DAGEN VOOR HET BEGIN VAN DE GEWENSTE GELDIGHEIDSTERMIJN INGEDIEND .

2 . DE GELDIGHEIDSDUUR VAN DE VERGUNNINGEN KAN WORDEN VERLENGD OP DE IN LID 1 OMSCHREVEN VOORWAARDEN .

3 . VERGUNNINGEN KUNNEN WORDEN GEANNULEERD MET HET OOG OP DE AFGIFTE VAN NIEUWE VERGUNNINGEN . DE ANNULERING GAAT IN OP DE EERSTE DAG VAN DE MAAND VOLGENDE OP DIE WAARIN DE VERGUNNINGEN BIJ DE COMMISSIE ZIJN INGELEVERD .

DE NIEUWE VERGUNNINGEN WORDEN AFGEGEVEN OVEREENKOMSTIG HET BEPAALDE IN LID 1 .

ARTIKEL 9

1 . DE GELDIGHEIDSDUUR VAN DE VERGUNNINGEN VERSTRIJKT ZODRA IS GECONSTATEERD DAT DE IN PUNT 1 VAN BIJLAGE I VERMELDE HOEVEELHEDEN ZIJN GEVANGEN .

2 . VOOR VAARTUIGEN TEN AANZIEN WAARVAN DE IN DEZE VERORDENING OPGENOMEN VERPLICHTINGEN NIET ZIJN NAGEKOMEN WORDT GEDURENDE EEN PERIODE VAN VIER TOT TWAALF MAANDEN GEEN VERGUNNING AFGEGEVEN .

ARTIKEL 10

1 . DE VISSERIJ MAG NIET WORDEN UITGEOEFEND IN EEN ZONE BINNEN DE ICES-AFDELINGEN VI EN VII TEN ZUIDEN VAN 56 * 30' NOORDERBREEDTE , TEN OOSTEN VAN 12 * WESTERLENGTE EN TEN NOORDEN VAN 50 * 30' NOORDERBREEDTE .

2 . DE IN BIJLAGE I , PUNT 3 , SUB C ) , BEDOELDE VISSERIJ MAG NIET WORDEN UITGEOEFEND TEN OOSTEN VAN 1 * 48' WESTERLENGTE .

ARTIKEL 11

DEZE VERORDENING TREEDT IN WERKING OP DE DAG VAN HAAR BEKENDMAKING IN HET PUBLIKATIEBLAD VAN DE EUROPESE GEMEENSCHAPPEN .

ZIJ IS VAN TOEPASSING TOT EN MET 31 MEI 1981 .

DEZE VERORDENING IS VERBINDEND IN AL HAAR ONDERDELEN EN IS RECHTSTREEKS TOEPASSELIJK IN ELKE LID-STAAT .

GEDAAN TE BRUSSEL , 27 FEBRUARI 1981 .

VOOR DE RAAD

DE VOORZITTER

G . BRAKS

( 1 ) PB NR . C 263 VAN 10 . 10 . 1980 , BLZ . 1 .

( 2 ) PB NR . L 322 VAN 28 . 11 . 1980 , BLZ . 3 .

( 3 ) PB NR . L 344 VAN 19 . 12 . 1980 , BLZ . 33 .

Deze samenvatting is overgenomen van EUR-Lex.