Verordening 1981/1315 - Tussentijdse maatregelen voor de instandhouding en het beheer van de visbestanden van toepassing op vaartuigen die de vlag van Zweden voeren

Inhoudsopgave

  1. Wettekst
  2. 31981R1315

1.

Wettekst

Avis juridique important

|

2.

31981R1315

Verordening (EEG) nr. 1315/81 van de Raad van 12 mei 1981 tot vaststelling van bepaalde tussentijdse maatregelen voor de instandhouding en het beheer van de visbestanden van toepassing op vaartuigen die de vlag van Zweden voeren

Publicatieblad Nr. L 132 van 19/05/1981 blz. 0001 - 0005

++++

( 1 ) PB NR . L 226 VAN 29 . 8 . 1980 , BLZ . 2 .

VERORDENING ( EEG ) NR . 1315/81 VAN DE RAAD VAN 12 MEI 1981 TOT VASTSTELLING VAN BEPAALDE TUSSENTIJDSE MAATREGELEN VOOR DE INSTANDHOUDING EN HET BEHEER VAN DE VISBESTANDEN VAN TOEPASSING OP VAARTUIGEN DIE DE VLAG VAN ZWEDEN VOEREN

DE RAAD VAN DE EUROPESE GEMEENSCHAPPEN ,

GELET OP HET VERDRAG TOT OPRICHTING VAN DE EUROPESE ECONOMISCHE GEMEENSCHAP , INZONDERHEID OP ARTIKEL 103 ,

GEZIEN HET VOORSTEL VAN DE COMMISSIE ,

OVERWEGENDE DAT DE GEMEENSCHAP EN ZWEDEN OVEREENKOMSTIG DE PROCEDURE DIE MET NAME IN DE ARTIKELEN 2 EN 6 VAN DE OVEREENKOMST BETREFFENDE VISSERIJ TUSSEN DE EUROPESE ECONOMISCHE GEMEENSCHAP EN DE REGERING VAN ZWEDEN ( 1 ) IS VOORZIEN , OVERLEG HEBBEN GEPLEEGD OVER DE WEDERZIJDSE VISRECHTEN IN 1981 EN OVER HET BEHEER VAN DE GEMEENSCHAPPELIJKE BIOLOGISCHE RIJKOMMEN ;

OVERWEGENDE DAT DIT OVERLEG GELEID HEEFT TOT EEN OVEREENKOMST IN DE VORM VAN EEN BRIEFWISSELING HOUDENDE EEN VISSERIJREGELING TUSSEN DE GEMEENSCHAP EN ZWEDEN VOOR 1981 , GEPARAFEERD OP 20 MAART 1981 ;

OVERWEGENDE DAT DE RAAD HET RESULTAAT VAN DIT OVERLEG NOG NIET HEEFT GOEDGEKEURD ;

OVERWEGENDE DAT WEGENS HET ONTBREKEN VAN WEDERZIJDSE VISSERIJRELATIES DE ZWEEDSE AUTORITEITEN HEBBEN GEVRAAGD DAT ONMIDDELLIJK DE HOEVEELHEID LENG VOORZIEN IN DE GEPAREERDE OVEREENKOMST , MAG WORDEN GEVIST , WEGENS DE KORTE DUURTIJD VAN HET VISSERIJSEIZOEN VAN DIT BESTAND ;

OVERWEGENDE DAT HET IN HET BELANG VAN DE GEMEENSCHAP IS DEZE VISSERIJ TOE TE LATEN TEN EINDE EEN GLOBALE VISSERIJOVEREENKOMST VOOR 1981 MET DE REGERING VAN ZWEDEN NIET IN HET GEDRANG TE BRENGEN ;

OVERWEGENDE DAT HET NOODZAKELIJK IS DE MAATREGELEN , WAARBIJ DEZE VISSERIJ WORDT TOEGELATEN , TUSSENTIJDS VAST TE STELLEN OP GROND VAN ARTIKEL 103 VAN HET VERDRAG , ONDER VOORBEHOUD DAT DEZE MAATREGELEN LATER WORDEN OPGENOMEN IN HET OP GROND VAN ARTIKEL 43 VAN HET VERDRAG VAST TE STELLEN DEFINITIEVE STELSEL ,

HEEFT DE VOLGENDE VERORDENING VASTGESTELD :

ARTIKEL 1

1 . TOT EN MET 31 JULI 1981 IS HET VAARTUIGEN DIE DE VLAG VAN ZWEDEN VOEREN , TOEGESTAAN IN DE VISSERIJZONES VAN DE LID-STATEN ZEEWAARTS VAN 12 ZEEMIJLEN VAN DE BASISLIJNEN VAN WAARAF DE TERRITORIALE WATEREN WORDEN GEMETEN , IN AFDELING ICES IV EN ONDERAFDELING ICES VIA , TEN NOORDEN VAN 50 * 30' NOORDERBREEDTE UITSLUITEND OP LENG TE VISSEN .

2 . DE TOTALE VANGST MAG DE 200 TON NIET OVERSCHRIJDEN .

3 . BIJ HET VISSEN OP LENG MAG UITSLUITEND GEBRUIK WORDEN GEMAAKT VAN DE BEUG .

ARTIKEL 2

1 . VAARTUIGEN DIE VISSEN IN HET KADER VAN HET IN ARTIKEL 1 VASTGESTELDE QUOTUM NEMEN DE INSTANDHOUDINGSEN CONTROLEMAATREGELEN ALSMEDE ALLE OVERIGE VOORSCHRIFTEN INZAKE DE UITOEFENING VAN DE VISSERIJ IN DE IN GENOEMD ARTIKEL OMSCHREVEN GEBIEDEN IN ACHT .

2 . DE IN LID 1 BEDOELDE VAARTUIGEN DIENEN EEN LOGBOEK BIJ TE HOUDEN WAARIN DE IN DE BIJLAGE I AANGEGEVEN GEGEVENS DIENEN TE WORDEN OPGENOMEN .

3 . DE IN LID 1 BEDOELDE VAARTUIGEN DIENEN AAN DE COMMISSIE OVEREENKOMSTIG DE IN BIJLAGE II OPGENOMEN VOORSCHRIFTEN , DE IN DIE BIJLAGE GENOEMDE GEGEVENS MEDE TE DELEN .

4 . DE REGISTRATIELEIDERS EN -NUMMERS VAN DE IN LID 1 BEDOELDE VAARTUIGEN DIENEN DUIDELIJK OP BEIDE ZIJDEN VAN DE BOEG VAN HET VAARTUIG TE ZIJN AANGEBRACHT EN AAN BEIDE KANTEN OP DE BOVENBOUW OP DE MEEST IN HET OOG VALLENDE PLAATS .

ARTIKEL 3

1 . HET VISSEN BEDOELD IN ARTIKEL I IS SLECHTS TOEGESTAAN INDIEN EEN OP AANVRAAG VAN DE ZWEEDSE OVERHEID DOOR DE COMMISSIE NAMENS DE GEMEENSCHAP AFGEGEVEN VERGUNNING AAN BOORD IS EN DE IN DE VERGUNNING VERMELDE VOORWAARDEN IN ACHT WORDEN GENOMEN .

2 . HET AANTAL VERGUNNINGEN DAT KAN WORDEN AFGEGEVEN MAG NIET MEER DAN 2 BEDRAGEN .

3 . BIJ HET INDIENEN VAN EEN AANVRAAG VOOR EEN VERGUNNING BIJ DE COMMISSIE DIENEN DE VOLGENDE INLICHTINGEN TE WORDEN VERSTREKT :

A ) DE NAAM VAN HET VAARTUIG ;

B ) REGISTRATIENUMMER ;

C ) OP HET VAARTUIG AANGEBRACHTE IDENTIFICATIELETTERS EN IDENTIFICATIENUMMERS ;

D ) HAVEN VAN REGISTRATIE ;

E ) NAAM EN ADRES VAN DE EIGENAAR OF HUURDER ;

F ) BRUTOTONNAGE EN LENGTE OVER ALLES ;

G ) MOTORVERMOGEN ;

H ) OPROEPNUMMER EN RADIOFREQUENTIE ;

I ) VISMETHODE WAARVAN GEBRUIK ZAL WORDEN GEMAAKT ;

J ) ZONE WAARIN ZAL WORDEN GEVIST ;

K ) VISSOORTEN WAAROP ZAL WORDEN GEVIST ;

L ) PERIODE WAARVOOR DE VERGUNNING WORDT AANGEVRAAGD .

4 . EEN VERGUNNING IS SLECHTS GELDIG VOOR EEN VAARTUIG . WANNEER VERSCHILLENDE VAARTUIGEN SAMEN VISSEN , MOET IEDER VAARTUIG EEN VERGUNNING AAN BOORD HEBBEN .

5 . VERGUNNINGEN KUNNEN WORDEN GEANNULEERD MET HET OOG OP DE AFGIFTE VAN NIEUWE VERGUNNINGEN . DE ANNULERING GAAT IN OP DE DATUM WAAROP DE VERGUNNING BIJ DE COMMISSIE IS INGELEVERD .

ARTIKEL 4

DE BEVOEGDE INSTANTIES VAN DE LID-STATEN TREFFEN DE NODIGE MAATREGELEN , MET INBEGRIP VAN DE REGELMATIGE INSPECTIE VAN DE VAARTUIGEN TEN EINDE DE UITVOERING VAN DEZE VERORDENING TE VERZEKEREN .

ARTIKEL 5

INDIEN EEN OVERTREDING NAAR BEHOREN IS GECONSTATEERD , DELEN DE LID-STATEN DE COMMISSIE ONVERWIJLD DE NAAM VAN HET BETROKKEN VAARTUIG EN DE EVENTUEEL GETROFFEN MAATREGELEN MEDE .

ARTIKEL 6

DEZE VERORDENING TREEDT IN WERKING OP DE DAG VAN HAAR BEKENDMAKING IN HET PUBLIKATIEBLAD VAN DE EUROPESE GEMEENSCHAPPEN .

DEZE VERORDENING IS VERBINDEND IN AL HAAR ONDERDELEN EN IS RECHTSTREEKS TOEPASSELIJK IN ELKE LID-STAAT .

GEDAAN TE BRUSSEL , 12 MEI 1981 .

VOOR DE RAAD

DE VOORZITTER

G . BRAKS

BIJLAGE I

DE VOLGENDE GEGEVENS DIENEN NA IEDERE TREK IN HET LOGBOEK TE WORDEN GENOTEERD :

1 . GEVANGEN HOEVEELHEID VAN ELKE SOORT ( IN KG ) .

2 . DATUM EN TIJDSTIP WAAROP DE TREK HEEFT PLAATSGEVONDEN ,

3 . GEOGRAFISCHE POSITIE WAARIN DE VANGSTEN ZIJN GEDAAN ,

4 . GEBRUIKTE VISMETHODE .

BIJLAGE II

1 . DE AAN DE COMMISSIE MEDE TE DELEN INLICHTINGEN EN HET TIJDSCHEMA VOOR MEDEDELINGEN ZIJN ALS VOLGT :

1.1 . BIJ HET BINNENVAREN VAN DE ZONE DIE ZICH UITSTREKT TOT 200 ZEEMIJL UIT DE KUSTEN VAN DE LID-STATEN VAN DE GEMEENSCHAP EN WAAROP DE COMMUNAUTAIRE VISSERIJWETGEVING VAN TOEPASSING IS

A ) DE IN PUNT 1.4 AANGEGEVEN INLICHTINGEN ;

B ) GEWICHT ( IN KG ) VAN DE VANGSTEN , PER VISSOORT , DIE ZICH IN DE RUIMEN BEVINDEN ;

C ) WANNEER EN WAAR HET VISSEN AANVANGT .

INDIEN IN VERBAND MET DE VISSERIJACTIVITEIT DE VISSERIJZONE VAN DE GEMEENSCHAP OP ONGEACHT WELKE DAG MEER DAN EENS MOET WORDEN BINNENGEVAREN , VOLSTAAT EEN ENKELE MEDEDELING WANNEER VOOR DE EERSTE KEER WORDT BINNENGEVAREN .

1.2 . BIJ HET VERLATEN VAN DE ZONE DIE ZICH UITSTREKT TOT 200 ZEEMIJL UIT DE KUSTEN VAN DE LID-STATEN VAN DE GEMEENSCHAP EN WAAROP DE COMMUNAUTAIRE VISSERIJWETGEVING VAN TOEPASSING IS :

A ) DE IN PUNT 1.4 AANGEGEVEN INLICHTINGEN ;

B ) GEWICHT ( IN KG ) VAN DE VANGSTEN , PER VISSOORT , DIE ZICH IN DE RUIMEN BEVINDEN ;

C ) GEWICHT ( IN KG ) VAN DE SEDERT HET VORIGE BERICHT GEVANGEN VISSOORTEN ;

D ) DE ICES-AFDELING WAARIN DE VANGSTEN ZIJN GEDAAN ;

E ) GEWICHT ( IN KG ) VAN DE VANGSTEN , PER VISSOORT , DIE SINDS HET VAARTUIG DE VISSERIJZONE VAN DE GEMEENSCHAP IS BINNENGEVAREN , OP ANDERE VAARTUIGEN ZIJN OVERGELADEN EN AANDUIDING VAN HET VAARTUIG WANNEER IS OVERGELADEN ;

F ) GEWICHT IN KG VAN DE VANGSTEN , PER VISSOORT , DIE SINDS HET VAARTUIG DE VISSERIJZONE VAN DE GEMEENSCHAP IS BINNENGEWAREN , IN EEN HAVEN VAN DE GEMEENSCHAP AAN LAND ZIJN GEBRACHT .

INDIEN IN VERBAND MET DE VISSERIJACTIVITEIT DE VISSERIJZONE VAN DE GEMEENSCHAP MEER DAN EENS OP ONGEACHT WELKE DAG MOET WORDEN VERLATEN , VOLSTAAT EEN ENKELE MEDEDELING WANNEER DE ZONE DEFINITIEF WORDT VERLATEN .

1.3 . OM DE ZEVEN DAGEN , TE BEGINNEN OP DE ZEVENDE DAG NADAT HET VAARTUIG VOOR HET EERST DE VISSERIJZONE VAN DE LID-STATEN IS BINNENGEWAREN :

A ) DE IN PUNT 1.4 AANGEGEVEN INLICHTINGEN ;

B ) GEWICHT ( IN KG ) VAN DE VANGSTEN , PER VISSOORT , DIE SINDS HET VORIGE BERICHT ZIJN GEDAAN ;

C ) DE ICES-AFDELING WAARIN DE VANGSTEN ZIJN GEDAAN .

1.4 . A ) NAAM , ROEPNAAM , IDENTIFICATIENUMMERS EN -LETTERS VAN HET VAARTUIG EN DE NAAM VAN DE GEZAGVOERDER ;

B ) NUMMER VAN DE VERGUNNING INDIEN HET SCHIP MET EEN VERGUNNING VIST ;

C ) VOLGNUMMER VAN HET BERICHT ;

D ) AANDUIDING VAN HET SOORT BERICHT ;

E ) DATUM , UUR EN GEOGRAFISCHE POSITIE VAN HET VAARTUIG .

2.2 . DE SUB 1 BEDOELDE GEGEVENS MOETEN AAN DE COMMISSIE VAN DE EUROPESE GEMEENSCHAPPEN TE BRUSSEL ( TELEXADRES 24189 FISEU-B ) WORDEN MEDEGEDEELD VIA EEN VAN DE SUB 3 VERMELDE RADIOSTATIONS , EN WEL IN DE SUB 4 AANGEGEVEN VORM .

2.2 . INDIEN HET BERICHT WEGENS OVERMACHT NIET DOOR HET VAARTUIG KAN WORDEN DOORGEZONDEN MAG HET NAMENS DAT VAARTUIG DOOR EEN ANDER VAARTUIG WORDEN DOORGEZONDEN .

3 . NAAM VAN HET RADIOSTATION * OPROEPLETTERS VAN HET RADIOSTATION

SKAGEN * OXP

BLAAVAND * OXB

NORDDEICH * DAF DAK

  • DAH DAL
  • DAI DAM
  • DAJ DAN

SCHEVENINGEN * PCH

OOSTENDE * OST

NORTH FORELAND * GNF

HUMBER * GKZ

CULLERCOATS * GCC

WICK * GKR

OBAN * GNE

PORTPATRICK * GPK

ANGLESEY * GLV

ILFRACOMBE * GIL

NITON * GNI

STONEHAVEN * GND

PORTSHEAD * GKA

  • GKB
  • GKC

LAND'S END * GLD

VALENTIA * EJK

MALIN HEAD * EJM

BOULOGNE * FFB

BREST * FFU

ST . NAZAIRE * FFO

BORDEAUX-ARCACHON * FFC

PRINS CHRISTIANS SUND * OZN * CENTRAL GODTHAAB

JULIANTHIB * OXF

GODTHAAB * OXI

HOLSZEINSBORG * OYS

GODHARA * OZM

STOCKHOLM * SOJ

GOTEBORG * SOG

RONNE * OYE

4 . VORM VAN DE BERICHTEN

DE SUB 1 BEDOELDE INLICHTINGEN DIENEN DE VOLGENDE GEGEVENS TE BEVATTEN EN WORDEN IN DE VOLGENDE VOLGOEDE GEGEVEN ;

  • DE NAAM VAN HET VAARTUIG ;
  • ROEPNAAM VAN HET VAARTUIG ;
  • UITWENDIGE IDENTIFICATIELETTERS EN -NUMMERS ;
  • VOLGNUMMER VAN HET BERICHT VOOR DE BETROKKEN VISREIS ;
  • AANDUIDING VAN HET SOORT VAN BERICHT OVEREENKOMSTIG DE VOLGENDE CODES :
  • BERICHT BIJ BINNENVAREN VAN DE GEMEENSCHAPSZONE : IN ,
  • BERICHT BIJ VERLATEN VAN DE GEMEENSCHAPSZONE : OUT ,
  • WEKELIJKS BERICHT : WKL ;
  • DE GEOGRAFISCHE POSITIE ;
  • DE ICES-AFDELING WAARIN HET VISSEN NAAR VERWACHTING BEGINT ;
  • DE DATUM WAAROP HET VISSEN NAAR VERWACHTING BEGINT ;
  • HET GEWICHT ( IN KG ) VAN DE VANGSTEN , PER VISSOORT , DIE ZICH IN DE RUIMEN BEVINDEN , MET GEBRUIKMAKING VAN DE SUB 5 OPGENOMEN CODE ;
  • HET GEWICHT ( IN KG ) VAN DE VANGSTEN , DIE ZIJN VERRICHT SEDERT HET VORIGE BERICHT , MET GEBRUIKMAKING VAN DE SUB 5 OPGENOMEN CODE ;
  • DE ICES-AFDELING WAARIN DE VANGSTEN ZIJN GEDAAN ;
  • HET GEWICHT ( IN KG ) VAN DE VANGSTEN , PER VISSOORT , DIE SINDS HET VORIGE BERICHT OP ANDERE VAARTUIGEN ZIJN OVERGELADEN ;
  • NAAM EN ROEPNAAM VAN HET VAARTUIG WAAROP DE VIS IS OVERGELADEN ;
  • HET GEWICHT ( IN KG ) VAN DE VANGSTEN , PER VISSOORT , DIE SINDS HET VORIGE BERICHT IN EEN HAVEN VAN DE GEMEENSCHAP AAN LAND ZIJN GEBRACHT ;
  • DE NAAM VAN DE GEZAGVOERDER .

5 . CODE VOOR HET MEDEDELEN VAN DE SUB 4 BEDOELDE HOEVEELHEDEN VIS DIE ZICH AAN BOORD BEVINDEN :

Q = LENG ( MOLVA MOLVA )

Deze samenvatting is overgenomen van EUR-Lex.